Annonce
Sport

Italienske myndigheder holder FCM-profil ude af CL-kamp

Evander kom på måltavlen tidligere i november, da FC Midtjylland bankede FC København med 4-0. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Evander må ikke rejse med FC Midtjyllands trup til Italien for at spille udekampen mod Atalanta tirsdag aften.
Annonce

FC Midtjylland må klare sig uden en af holdets stærkeste midtbanespillere i tirsdagens udekamp mod Atalanta i Champions League.

Efter at have været smittet med coronavirus har brasilianeren Evander ellers fået grønt lys til at spille superligakampe og europæiske kampe igen, men spilletilladelsen fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) er ikke nok til at sikre hans deltagelse mod Atalanta.

De italienske myndigheder vil nemlig ikke tillade Evander at spille, da han ikke lever op til kravene for deltagelse i professionel sport i Italien.

Det skriver FC Midtjylland på sin hjemmeside.

Sportschef Svend Graversen ærgrer sig over situationen på både klubben og brasilianerens vegne.

- Det er endnu et eksempel på den komplekse situation, vi befinder os i, og det er ekstremt svært at navigere i for vores spillere og stab.

- Først og fremmest er det ærgerligt for Evander, der havde set frem til at spille i Champions League. Dernæst er det ærgerligt for holdet, da vi ved, hvilken kvalitet han bidrager med.

- Evander er raskmeldt og tilbage i træning. Han opfylder alle kriterier både fra danske parter og Uefa. Det er uheldigt, at han ikke kan få tilladelse til at spille mod Atalanta, og det udfordrer turneringen og de fælles vilkår, men vi er nødt til at acceptere situationen og Italiens restriktioner, siger Svend Graversen.

FC Midtjylland må desuden undvære anfører Erik Sviatchenko med karantæne samt coronasmittede Jens-Lys Cajuste.

Midtjyderne har hentet nul point i løbet af de første fire kampe og er uden mulighed for at spille europæiske knockoutkampe efter nytår.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce