Annonce
Sport

Italiener triumferer i Giroen efter langt udbrud

Dario Cataldo vandt sin første etapesejr i Giroen i karrieren, mens Primoz Roglic tabte tid på 15. etape.

Den italienske cykelrytter Dario Cataldo fra Astana kunne lørdag fejre en af karrierens største triumfer, da han vandt 15. etape i Giro d'Italia.

Det skete efter et langt udbrud på det meste af etapen sammen med landsmanden Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec), der blev besejret i spurten på målstregen.

De to så længe ud til at skulle dyste om sejren, men Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) skabte spænding i slutfasen af løbet og var blot 11 sekunder efter med en lille gruppe, der jagtede.

Nibali satte et angreb ind på den sidste stigning, og han endte med at komme i mål sammen med blandt andre Movistars Richard Carapaz i førertrøjen.

Her var også Simon Yates (Mitchelton-Scott) og Hugh Carthy (Education First) med, og de fire ryttere var 40 sekunder før Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

Carapaz fører stadig og har 47 sekunder ned til Roglic, mens Nibali er yderligere et minut efter på tredjepladsen.

Dario Cataldo og Mattia Cattaneo angreb tidligt på etapen, der bød på 232 kilometer fra Ivrea til Como og næsten 3300 højdemeter.

Med 26 kilometer til målstregen havde udbryderne stadig omkring fire minutter, og feltet med favoritterne havde ikke hentet ind på nedkørslen fra bjerget Colma di Sormano.

Nede i feltet fik Jumbo-Visma-stjernen Primoz Roglic problemer og blev sat på en holdkammerats cykel med 20 sekunder op til de øvrige favoritter med 20 kilometer igen.

De to italienere i front lignede sikre duellanter om etapesejren efter over 200 kilometer i udbrud, mens de kørte frem mod Civiglio-stigningen, der var en stejl omgang.

De kørte ind på den med tre et halvt minut til feltet, mens Roglic var tilbage i feltet, men på en andens cykel, inden det gik opad igen.

Simon Yates angreb nede i feltet, og så var det Nibali, der stak afsted. Carapaz fulgte med, mens Roglic sad længere tilbage.

Yates blev hentet, og Nibali forcerede igen og nåede toppen med under et minut til udbryderne sammen med Carapaz og Hugh Carthy.

Roglic havde store problemer og hamrede ind i autoværnet på vej ned fra stigningen, og Nibali forcerede kraftigt i jagten på Cataldo og Cattaneo.

Carapaz, Carthy og Yates kom tilbage til Nibali, og de kørte dermed alle mod Roglic, der endte med at tabe tid.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce