Annonce
Læserbrev

It. Hvorfor vente på bredbåndspuljen i Hjerm?

David Elsass. Pressefoto

Debat: Den september kunne man i Dagbladet Holstebro-Struer læse, at Struer Kommune vil give 500 kroner i tilskud pr. husstand i Hjerm, der søger og bliver tildelt Energistyrelsens bredbåndspulje, så der kan blive gravet kabler ned i området.

Som repræsentant for de mobile bredbåndsforbindelser undrer jeg mig over det ensidige fokus på bredbåndspuljen, som kun omfatter de kablede af slagsen. Langt de fleste husstande kan nemlig få en god forbindelse, der dækker deres behov, med mobilt bredbånd, som blot kræver en stikkontakt, en router og et simkort.

Tidligere på året foretog vi hos teleselskabet 3 en befolkningsundersøgelse blandt 2000 danskere, som viste, at tilfredsheden med mobilt bredbånd var på højde med fibernet og langt over bredbånd via kabel-tv og kobbernet. Undersøgelsen viste også, at 59 procent af vestjyderne ikke har undersøgt, om der findes bedre internetløsninger på markedet end deres nuværende. Det er ærgerligt, for der er både penge og besvær at spare.

Derfor vil jeg anbefale kommunens borgere at besøge Energistyrelsens side www.tjekditnet.dk, hvor man kan indtaste sin adresse og få at vide, hvilke hastigheder man kan forvente af mobilt bredbånd på egen matrikel. Hvis man er i tvivl om en hastighed er "nok", er det værd at notere sig, at Netflix fx anbefaler 5 Mbit/s download til streaming i HD-kvalitet. Så med mindre man er en husstand med mange samtidige streamere eller gamere, som for eksempel spiller Fortnite, burde en mobil bredbåndsløsning fint dække behovet.

Og uanset hvad er det relativt nemt at afprøve, før man beslutter sig for at grave hele byens fortove og indkørsler op.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Annonce