Annonce
Udland

Israel godkender ny jødisk bosættelse forud for valg

Said Khatib/Ritzau Scanpix
Netanyahu har op til parlamentsvalget sagt, at han vil begynde at annektere dele af Jordandalen.

Israel har søndag godkendt en ny jødisk bosættelse, oplyser premierminister Benjamin Netanyahus kontor. Godkendelsen sker kun to dage før Israels parlamentsvalg.

Netanyahus regering har vedtaget at gøre bosættelsen Mevoot Yericho i Jordandalen til et officiel bosættelse, hedder det i en pressemeddelelse.

Alle bosættelser anses for være ulovlige i henhold til folkeretten. Men israelerne skelner mellem bosættelser, som har en godkendelse fra Israels regering, og dem som ikke har.

Netanyahu har op til parlamentsvalget sagt, at han vil begynde at annektere dele af Jordandalen på Vestbredden, hvis han bliver genvalgt.

- Der er et sted, hvor vi kan indføre israelsk suverænitet umiddelbart efter valget, sagde Netanyahu først i valgkampen.

Her gentog han løfter om annekteringer af Jordandalen og den nordlige del af Det Døde Hav.

Han har også gentaget et løfte om at annektere alle jødiske bosættelser på Vestbredden, men siger, at det ikke kommer til at ske, før den kommende amerikanske fredsplan for Mellemøsten præsenteres.

Netanyahus valgløfter begraver enhver chance for fred mellem israelere og palæstinensere, lyder det fra palæstinensisk side.

I FN siger talsmand Stephane Dujarric, at ethvert forsøg fra israelsk side på at tage kontrollen over palæstinensisk land "vil være ødelæggende for muligheden for at genoplive forhandlingerne, den regionale fred og kernen i en tostatsløsning".

Hvis Netanyahu gør alvor af sit valgløfte, vil det være "en israelsk erklæring om at afslutte fredsprocessen", lyder det fra Den Arabiske Liga.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce