Annonce
Sport

Irsk sprinter slutter sig til danskertrio på succeshold

Ander Gillenea/Ritzau Scanpix
Sam Bennett skal køre med Michael Mørkøv, Kasper Asgreen og Mikkel Frølich Honoré hos Deceuninck-Quick Step.

Fremtiden er på plads for den stærke irske sprinter Sam Bennett. Den 29-årige rytter har skrevet under på en toårig kontrakt med det sejrsvante mandskab Deceuninck-Quick Step.

Det oplyser det belgiske hold på sin hjemmeside.

Bennett har været fri på markedet, efter han for en måned siden fik opløst sin kontrakt hos Bora, der ved den lejlighed berettede, at "det er blevet sværere og sværere at afstemme holdets og rytterens mål".

- Jeg er meget glad for at skrive kontrakt med Deceuninck-Quick Step, som jeg havde plakater hængende med på væggen, da jeg var barn.

- Jeg havde aldrig troet, at jeg ville blive god nok til at køre for holdet, så det er en drøm, der går i opfyldelse, så jeg kan ikke vente med at komme i gang med at køre for holdet, siger Sam Bennett til hjemmesiden.

Hos Deceuninck-Quick Step bliver Bennett holdkammerat med danskerne Michael Mørkøv, Kasper Asgreen og Mikkel Frølich Honoré.

Holdet tæller stjerner som Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert og Zdeněk Štybar. Desuden er sprinteren Elia Viviani på kontrakt.

Bennett vandt tidligere i år to etapesejre i Vuelta a España. Sidste år vandt han tre etapesejre i Giro d'Italia.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce