Annonce
Udland

Iran har prøveaffyret nyt missil

Wana News Agency/Reuters
Dette er "en af nationens mest vellykkede dage", siger den øverstbefalende for Revolutionsgarden.

Iran har foretaget en prøveaffyring af et nyt missil, siger den øverstbefalende for Revolutionsgarden.

General Hossein Salami siger, at der er tale om "en af nationens mest vellykkede dage", men han oplyser ikke yderligere detaljer.

Udtalelsen fra den højtstående iranske officer kommer på et tidspunkt, hvor der er stærke spændinger mellem Iran og USA, og hvor der hersker tvivl om den atomaftale, der er indgået mellem Iran og en række stormagter.

Torsdag sagde den iranske præsident, Hassan Rouhani, at et iransk-fremstillet luftforsvarssystem, Bavar-373, officielt var blevet sat i drift.

Siden 1992 har Iran selv udviklet og produceret våben i landets forsvarsindustri.

En iransk olietanker forlod sidste weekend havnen i Gibraltar efter at have været tilbageholdt.

Det britiske oversøiske territorie, som siden begyndelsen af juli havde tilbageholdt tankskibet, blev af USA bedt om fortsat at tilbageholde skibet. Men Gibraltar meddelte, at det ikke kunne udstede en ny detentionsordre, fordi amerikanske sanktioner mod Iran ikke støttes af EU.

De amerikanske myndigheder har sat skibet i forbindelse med Irans Revolutionsgarde, som i USA er opfattet som en terrororganisation.

Spændingerne mellem USA og Iran begyndte at tage til, efter den amerikanske præsident, Donald Trump, sidste år trak USA ud af atomaftalen med Iran.

USA besluttede i den forbindelse at genindføre en række sanktioner mod Iran, som i høj grad har påvirket landets olieeksport.

Irans Revolutionsgarde har tilbageholdt tankskibet "Stena Impero", der er indregistreret i Storbritannien. Skibet blev tilbageholdt i Hormuzstrædet, hvor Den Persiske Bugt munder ud.

Ifølge Iran havde det forbrudt sig mod "internationale maritime regler".

/ritzau/AP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce