Annonce
Udland

Iran finder enormt oliefelt med 53 milliarder tønder råolie

Official Presidential Website/Reuters
Iran har øget sine råoliereserver med omkring en tredjedel efter fundet af et nyt stort oliefelt.

Iran har opdaget et nyt oliefelt, der indeholder 53 milliarder tønder råolie.

Det fortæller den iranske præsident, Hassan Rouhani, i en tale på stats-tv.

Oliefeltet ligger ifølge præsidenten i den olierige Khuzestan-provins, der er i den sydlige del af landet. Feltet er cirka 2400 kvadratkilometer stort.

Det nye oliefund betyder, at Irans råoliereserver vil blive styrket med en tredjedel, lyder det fra den iranske præsident. Ifølge energigiganten BP har Iran i dag godt 150 milliarder tønder råolie.

- Det her er en lille gave fra regeringen til det iranske folk, siger Rouhani.

Det nye oliefelt er 80 meter dybt og strækker sig over næsten 200 kilometer.

Iran er et stiftende medlem af Opec og sidder på verdens fjerdestørste råoliereserver. Landet har desuden verdens næststørste gasreserver.

Opec står for Organisationen af Olieeksporterende Lande. Det er en organisation bestående af 14 lande, der har det til fælles, at deres økonomi påvirkes væsentligt af olieeksport.

På trods af Irans store råoliereserver har landet haft svært ved at sælge olie, siden USA's præsident, Donald Trump, i maj sidste år trak sig fra en atomaftale fra 2015. Trump indførte samtidig sanktioner mod Iran.

- Jeg siger til Det Hvide Hus: I den tid, hvor I har sanktioneret salget af iransk olie, har landets arbejdere og ingeniører fundet 53 milliarder tønder olie, siger Rouhani ifølge nyhedsbureauet Fars, skriver nyhedsbureauet NTB.

Iranske myndigheder har flere gange bedt EU om hjælp til at omgå de amerikanske sanktioner.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce