Annonce
Sport

IOC laver plan for OL-boksning uden om bokseforbund

Flere kvindelige boksere vil få adgang til OL i den nye plan, som IOC har for de olympiske bokseturneringer.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) er gået i gang med at planlægge bokseturneringen til næste års OL i Tokyo.

Det sker uden at inddrage Det Internationale Amatørbokseforbund (Aiba), der gennem længere tid har været suspenderet af IOC. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

IOC lægger op til en række større ændringer af de olympiske bokseturneringer i forhold til legene i Rio i 2016.

Blandt andet skal der være en mere ligelig repræsentation af kønnene.

IOC foreslår, at antallet af kvindelige boksere øges fra 36 i Rio til 100 i Tokyo. Samtidig vil man reducere antallet af mandlige deltagere fra 250 til 186, så i alt 286 boksere stiller op til OL.

De skal fordeles i fem vægtklasser hos mændene og tre hos kvinderne.

Der lægges op til, at der fra januar til april 2020 skal afholdes fire regionale kvalifikationsturneringer. De placeres i Afrika, Europa og Asien/Oceanien samt Nordamerika/Mellemamerika/Sydamerika.

- For at give atleterne en ekstra chance for at kvalificere sig til Tokyo, så vil vi afholde en sidste kvalifikationsturnering - sandsynligvis i maj næste år, siger Kit McConnell, der er sportsdirektør i IOC.

De planlagte ændringer af den olympiske bokseturnering skal godkendes på et IOC-møde i næste uge, før de er gældende.

Amatørbokseforbundet Aiba har længe været suspenderet af IOC på grund af rod i økonomien og ledelsen.

En gæld på 16 millioner dollar - 105 millioner kroner - og strid om præsidentposten har skabt kaos i Aiba.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce