Annonce
Erhverv

Investeringsøkonom: Ny direktør skal kunne vende udviklingen

Henrik Clausen var administrerende direktør for Bang & Olufsen i tre år. Arkivfoto: Morten Stricker
For investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet virker beslutningen om en ny direktør umiddelbart som den rigtige beslutning. Men B&O's nye direktør har en stor opgave foran sig

Struer: Havde B&O været deltager i Vild med Dans, så ville firmaet være den type danser, der optræder på hælene i stedet for på tæerne. I overført betydning, at B&O som firma er mere reagerende end agerende. Det forklarer investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen efter meddelelsen om, at Bang & Olufsens direktør Henrik Clausen stopper efter blot tre år på posten og bliver erstattet af svenske Kristian Teär.

Kort sagt, så når det tidligere så hæderkronede elektronikfirma ikke at sælge produkter nok til, at de kan få den nødvendige ro til at udvikle nye, så de hele tiden kan holde sig på toppen af markedet, forklarer investeringsøkonomen.

- Den udvikling må man håbe, at den nye direktør kan få vendt, siger Per Hansen.

Annonce

Hvis en direktør selv har bedt om at blive fritaget, og bestyrelsen ikke reagerer på investorernes mistillid ville det være vanvittigt.

Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet

Ikke på vej mod salg

Ifølge formanden for B&O's bestyrelse, Ole Andersen, havde Henrik Clausen ad flere omgange selv luftet tanken om, at han måske ikke længere var den rette at have på toppen, og set fra den vinkel ser Per Hansen skiftet som noget godt.

- B&O's aktiekurs er faldet mere end 75 procent på 12 måneder, og hvis en direktør selv har bedt om at blive fritaget, og bestyrelsen ikke reagerer på investorernes mistillid ville det være vanvittigt, siger han.

Overordnet set ser det ikke godt ud for Bang & Olufsen, at de nu kører på tredje direktør på otte år. Det kan skade varemærket, fortæller Per Hansen. Før Henrik Clausen, der sad på posten i tre år, var det Tue Mantoni, der holdt i fem år. Men ifølge investeringsøkonomen er der ikke noget, der tyder på, at Bang & Olufsen er på vej mod til til salg-skilt.

- B&O er nødt til at varetage aktionærernes interesser. Mener de, at de ved hjælp af egen drift kan forøge værdierne i selskabet, så er det det, de gør, men mener de ikke, at de kan det, så skal de sælge. Men som jeg ser det, er der ikke her og nu noget under opsejling, siger Per Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce