Annonce
Erhverv

Investeringsøkonom: Ny direktør skal kunne vende udviklingen

Henrik Clausen var administrerende direktør for Bang & Olufsen i tre år. Arkivfoto: Morten Stricker
For investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet virker beslutningen om en ny direktør umiddelbart som den rigtige beslutning. Men B&O's nye direktør har en stor opgave foran sig

Struer: Havde B&O været deltager i Vild med Dans, så ville firmaet være den type danser, der optræder på hælene i stedet for på tæerne. I overført betydning, at B&O som firma er mere reagerende end agerende. Det forklarer investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen efter meddelelsen om, at Bang & Olufsens direktør Henrik Clausen stopper efter blot tre år på posten og bliver erstattet af svenske Kristian Teär.

Kort sagt, så når det tidligere så hæderkronede elektronikfirma ikke at sælge produkter nok til, at de kan få den nødvendige ro til at udvikle nye, så de hele tiden kan holde sig på toppen af markedet, forklarer investeringsøkonomen.

- Den udvikling må man håbe, at den nye direktør kan få vendt, siger Per Hansen.

Annonce

Hvis en direktør selv har bedt om at blive fritaget, og bestyrelsen ikke reagerer på investorernes mistillid ville det være vanvittigt.

Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet

Ikke på vej mod salg

Ifølge formanden for B&O's bestyrelse, Ole Andersen, havde Henrik Clausen ad flere omgange selv luftet tanken om, at han måske ikke længere var den rette at have på toppen, og set fra den vinkel ser Per Hansen skiftet som noget godt.

- B&O's aktiekurs er faldet mere end 75 procent på 12 måneder, og hvis en direktør selv har bedt om at blive fritaget, og bestyrelsen ikke reagerer på investorernes mistillid ville det være vanvittigt, siger han.

Overordnet set ser det ikke godt ud for Bang & Olufsen, at de nu kører på tredje direktør på otte år. Det kan skade varemærket, fortæller Per Hansen. Før Henrik Clausen, der sad på posten i tre år, var det Tue Mantoni, der holdt i fem år. Men ifølge investeringsøkonomen er der ikke noget, der tyder på, at Bang & Olufsen er på vej mod til til salg-skilt.

- B&O er nødt til at varetage aktionærernes interesser. Mener de, at de ved hjælp af egen drift kan forøge værdierne i selskabet, så er det det, de gør, men mener de ikke, at de kan det, så skal de sælge. Men som jeg ser det, er der ikke her og nu noget under opsejling, siger Per Hansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce