Annonce
Erhverv

Investerer 66 millioner kroner i fabrik i Skave

Moderniseringen af DLG-fabrikken i Skave forventes at stå færdigt i februar. De samlede udgifter er på 66 millioner kroner. Foto: DLG
DLG investerer 66 millioner kroner i at modernisere og udvide økologisk foderfabrik i Skave. Byggeriet er færdigt i starten af 2022.

Skave: Lidt uden for Skave ligger en fabrik, der producerer økologisk foder. I store mængder.

Lige nu er der gang i et stort arbejde, der skal udvide og modernisere fabrikken.

Det er DLG, der ejer fabrikken, og de har valgt at investere 66 millioner kroner i en gennemgribende modernisering og udbygning.

Annonce

- Det er et spændende projekt, som vi følger meget med i. Det begyndte i marts, og vi forventer, at det er færdigt til februar. Det kommer til at gøre en stor forskel for os i hverdagen, siger fabrikschef Kim Nørgaard.

Når byggeriet er færdigt, vil fabrikken få 21 nye doseringssiloer, en stor lagerhal med en kapacitet på 12.000 tons samt eget korntørreri og kornrenseri.

- Vi er en økologisk fabrik, og der er strenge krav til økologisk foderproduktion. Der er mange varenumre i økologiens verden, og nu får vi endelig mere plads til håndteringen af dem. Vi kommer til at producere færdigblandinger med flere forskellige råvarer på én gang og kan i sidste ende tilbyde kunderne et langt bedre produkt end førhen, lyder det fra en begejstret Kim Nørgaard, der selv har arbejdet på fabrikken siden 1984, hvor han begyndte som lagerdreng. I 20 år har han været fabrikschef.


Det er et spændende projekt, som vi følger meget med i. Det begyndte i marts, og vi forventer, at det er færdigt til februar. Det kommer til at gøre en stor forskel for os i hverdagen

Kim Nørgaard, fabrikschef


Der er otte ansatte på DLG-fabrikken i Skave, og fem af dem har haft 25 års jubilæum. De erfarne medarbejdere kan se frem til, at en del arbejdsprocesser bliver forenklede og lettere, når arbejdet med at udvide fabrikken er slut.

- Lige nu kører en af mine medarbejdere gummiged otte timer om dagen, fordi han hele tiden skal fylde råvarer på. Og inden fyraften skal siloerne gerne være helt fyldte, så produktionen ikke går i stå i løbet af natten. Med de nye siloer kan han i stedet direkte ved hjælp af computeren styre, hvor råvarerne eller kornet skal hen, efter bilerne har læsset det, siger Kim Nørgaard.

Annonce
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen

Annonce