Annonce
Håndbold

Intet tegn på nabokrig efter pokalbrag

Blandt de garvede Struer-herrer var også tidligere ligamålmand Rasmus Lind med. Han var igen at finde på stregen mod Hjerm FIF. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Ofte kan tændingen og temperamentet være på sit højeste, når to lokale klubber netop har mødt hinanden. Pokalopgøret mellem Struer og Hjerm FIF var dog tirsdag en klar undtagelse. Her blev harmonien ikke ødelagt af en storsejr til hjemmeholdet.

Struer: For det meste er det nemt at fornemme den rivaliserende og til tider hadske stemning mellem naboklubber.

Men et sådant indtryk får man slet ikke, hvis man kigger mod håndboldens lokale serierækker. I hvert fald ikke når det gælder Struers serie 1-herrers og Hjerms mandskab fra serie 2, der tirsdag dystede om videre avancement i anden runde af Jydsk Cup.

En stensikker sejr på 34-23 over naboen får på ingen måde Struer-træner Jesper Søgaard til at hovere. Tværtimod.

- Hjerm kom med unge knægte, der virkelig kløede på fra starten af, og de gjorde det godt. Det var fedt, og så var der bare en god stemning hele vejen igennem, fortæller træneren, der selv er opvokset i Hjerm.

Annonce

Andre lokale resultater fra uge 49

2. division, herrer

Stoholm/Viborg - Tvis 30-24

3. division, herrer

Lemvig Nissum - Søndermarkens IK 20-28

Santander Cup, damer

VIF, Mors (Jyllandsserie) - Hogager GF (Jyllandsserie) 18-12

To steder i livet

En del af forklaringen på, hvorfor uvenskabet aldrig opstod, skal formentlig findes i aldersforskellen mellem de to hold.

Det kan være svært at se modparten som fjende, når nogle af spillerne i Struer faktisk kunne være fædre til Hjerms unge håndboldherrer.

- Deres ældste spiller er yngre end vores yngste spiller, så det siger jo en hel del, påpeger Jesper Søgaard, hvis hold på samme tid også følte sig forpligtet til at vinde.

- Der er bare forskel mellem midten af serie 1 og bunden af serie 2. Dermed ikke sagt at vi kunne have vundet med 35 mål. Bestemt ikke. Det var en fed kamp, siger træneren.

Ros til ny keeper

I Hjerm-lejren gør nederlaget da heller ikke synderligt ondt.

- Det er da træls, men næste dag starter vi op igen, og så må vi også bare sige, at Struer er svære at hamle op med, konstaterer træner Mikael Andersen.

Det kan da godt være, at Hjerm lukkede 34 mål ind, men udeholdets målmand kæmpede bragt, understreger træneren.

19-årige Mads Næsted vogter nemlig normalt ikke målet.

- Vi havde ikke en målmand med, så vi måtte have en forsvarsspiller derned. Han gjorde et godt stykke arbejde og tog også flere straffekast, siger Mikael Andersen.

Fans fra egen klub

Træneren fra Hjerm glæder sig over, at klubbens senior-damehold var taget med ud til kampen for at heppe på gæsterne.

Det fortæller nemlig sin egen historie om Hjerm FIF.

- Vi har et fantastisk sammenhold. Det har sin fordel at være en lille klub, for alle kender jo hinanden. Derfor er sammenhold så vigtigt, siger Mikael Andersen og fortsætter:

- Det er noget, som vi trænere gør meget for at bakke op om. Det handler om at skabe et tilhørsforhold til klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce