Annonce
Sport

Intet at diskutere: Danmark skal slå verdensmestrene

Succesen klæber til 61-årige Oliver Krumbholz, når det handler om fransk kvindehåndbold. Hans hold kan nøjes med uafgjort for at sende Danmark ud i VM-mørket. Foto: Ritzau/Scanpix
Vind eller forsvind. Så enkelt er det for danskerne, der dog fik has på Frankrig i de to nationers seneste møde.

JAPAN - KUMAMOTO: Ordet skæbnekamp bliver brugt ret ofte, men sjældent har det vel været mere rammende.

Det er nemlig alt eller intet for både Danmark og Frankrig, når de to stolte håndboldnationer mødes fredag middag dansk tid i den sidste af de fem indledende gruppekampe ved VM-slutrunden i Danmark.

Holdene har lige mange point, og kæmper for at gøre Tyskland og Sydkorea følgeskab videre til mellemrunden. Frankrig har dog en bedre målscore end Danmark og kan derfor nøjes med at spille uafgjort.

Annonce

Klar favorit

Hos Danske Spil er Frankrig klar favorit til at vinde kampen. Odds på fransk sejr er 1.45, uafgjort 9.80 og dansk sejr 3.55. Vinder Frankrig er danskerne altså ude af det fine selskab og skal for første gang nogensinde spille taberturneringen Presidents Cup.

Frankrig har vundet syv af de seneste ti landskampe mod Danmark. For et år siden, hvor Frankrig blev europamester på hjemmebane, blev danskerne undervejs slået med sikre 29-23. I den kamp var der klasseforskel. Stor, stor klasseforskel endda.

Danmark vandt dog det seneste møde. Det var tilbage i marts i træningsturneringen Golden League, hvor det på udebane blev til en sejr på 25-22, så det er altså ikke helt umuligt at vinde over Frankrig.

Og det er det måske navnlig ikke lige nu. Frankrig er OL-klar og har på ingen måde imponeret indtil videre ved VM-slutrunden, men alligevel venter der med garanti Danmark en uhyggelig vanskelig opgave.

Der er intet at diskutere: Verdensmestrene skal ned med nakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce