Holstebro

International skole til 10 millioner kroner kan være på vej

Hvis byrådet bevilger de ti millioner kroner, som en kommunal, international grundskole vil koste i årlig driftsudgift, vil skolen kunne placeres her på Nørre Boulevard, hvor der er den tilstrækkelige ledige kapacitet. Foto: Morten Stricker

Eleverne på en kommende international grundskole vil koste Holstebro Kommune næsten det dobbelte af, hvad en almindelig folkeskoleelev koster. Men det afskrækker ikke politikerne.

Holstebro: Ingen kommuner i landet - ud over Holstebro - har planer om at etablere en kommunal, international grundskole. Hovedparten af kommunerne synes enten, at det er for dyrt eller tvivler på, at elevgrundlaget er tilstede, fremgår det af en undersøgelse foretaget af Folkeskolen.dk sidste sommer.

Men en årlig driftsudgift på ti millioner kroner til en mulig kommende kommunal international grundskole i Holstebro, afskrækker ikke udvalget for Børn og Familie.

- Vi er fortsat positivt stemt over for oprettelsen af en international skole. Det vil være et godt supplement til de mange gode folkeskoler, vi har, og vi tror, at det kan føre til yderligere bosætning i kommunen, siger udvalgsformand Torben Gudiksen (R) og peger på, at områdets virksomheder, men også det kommende storsygehus i Gødstrup beskæftiger en del udlændinge.

Kan ikke pege på finansieringen

Udvalget kan dog ikke finde pengene inden for eget budget og har derfor sendt sagen videre med anbefaling til økonomiudvalget.

- Vi har ikke taget stilling til, om skolen skal være der eller ej, men vi er positivt indstillet - til en vis grænse. Elevgrundlaget skal være der, og økonomien skal være der, understreger Gudiksen og tilføjer:

- Som radikalt byrådsmedlem vil jeg ikke være med til at tage noget fra folkeskolen.

Koster 100.000 kroner per elev

Forvaltningen vurderer, at elevgrundlaget til etablering af en fuldt udbygget grundskole med cirka 100 elever vil være tilstrækkeligt. Holstebro Kommune må ikke opkræve forældrebetaling, og dermed lander udgiften per elev på 100.000 kroner mod cirka 60.000 kroner for en almindelig folkeskoleelev i Holstebro Kommune.

- Det er et meget groft overslag over, hvad en fuldt indfaset skole med ti klassetrin vil koste, men byrådet kan også beslutte at indfase det gradvist med færre klassetrin, siger skolechef Thomas Born Smidt.

Forvaltningen har taget udgangspunkt i tildelingsmodellen for folkeskolerne.

- Det er en meget løs vurdering af, hvad den type klasse vil koste. Det afhænger jo blandt andet af, hvilket program vi vælger. Er det Cambridge-modellen, vil udgifterne til materialer være større end til en traditionel folkeskole, siger skolechefen.

Forvaltningen foreslår ikke nogen konkret placering, men der vil være den tilstrækkelige ledige kapacitet på Nørre Boulevard Skolen.

Loven, som gør det muligt for kommuner at oprette internationale grundskoler, trådte i kraft i 2015. Børn af udlændinge, der opholder sig midlertidigt i landet grundet deres arbejde, har fortrinsret, men er der ledige pladser, kan også danske børn optages. En eventuelt international grundskole skal oprettes som selvstændig enhed med selvstændig skoleledelse. Kommunen skal som minimum tilbyde tre sammenhængende klasser.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Folketingskandidat skrev oikofobi og så fik han 30 dages karantæne på Facebook

Erhverv

Holstebro topper sygefravær i Vestjylland

Kultur

Sidste dag med Kentaurlandsbyen

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Holstebro

Ligger i strid med kommunen: Vi er både magtesløse og helt til grin

Holstebro For abonnenter

Til minde om en mand, hvis kælenavn sagde alt: "Tivoli Hans"

Holstebro

Kandidat fik ødelagt valgplakater

Holstebro

Centralisering: Politikerne må finde ud af hvad de vil

Annonce