Annonce
Kultur

International kunst skabt i mødet med midt- og vestjyske lokalmiljøer

"Too windy for mosquitoes" af Douwe Dijkstra (NL) kan ses på adressen: Beddingen, Vesthavnen 6, Thorsminde. PR-foto
På utraditionelle lokaliteter rundt om Nissum Fjord kan man opleve international kunst, når dette års Meetings-festival løber af stablen fra 30. august til 8. september.

Nissum Fjord: Meetings er et projekt, der er skabt af den lokale kunstnerdrevne forening ET4U i samarbejde med en lang række andre foreninger og lokalsamfund.

ET4U har inviteret internationale og danske kunstnere på arbejdsophold i Midt- og Vestjylland. Med inspiration i mødet med lokalområdet og -befolkningen har kunstnerne skabt en række nye video- og performanceværker. Det hele kulminerer ved dette års Meetings-festival, hvor de færdige værker vises på forskellige lokaliteter rundt om fjorden. Sammen med de nye værker vises også en lang række tidligere producerede videoværker.

Annonce
"Blæser ved Havet" er et af de danske bidrag af Hanne Nielsen & Birgit Johnsen. Videoinstallationen kan ses på adressen: Høvsørevej 62, Bøvlingbjerg. PR-foto

Skabt i mødet med lokale

Kjeld Pedersen fra Sdr. Nissum har haft besøg af Louise K. Wilson fra England og Michal Kindernay fra Tjekkiet. De to kunstnere har skabt en video, der tager sit udgangspunkt i naturen omkring Sdr. Nissum og lokalbefolkningens forhold til den. Efter mødet har Kjeld Pedersen besluttet, at Louise K. Wilson og Michal Kindernay gerne må benytte hans fiskerhytte til at fremvise værket.

Sådanne møder er med ET4Us hjælp skabt rundt om hele Nissum Fjord.

Kunstnere fra 17 lande

Festivalen omfatter i alt 42 værker vist på 27 adresser og skabt af 49 kunstnere fra 17 lande. Den foregår rundt om Nissum Fjord fra 30. august til 8. september.

Den officielle åbning finder sted i Den gl. Auktionshal i Thorsminde 30. august kl. 15. Man kan se det fulde program på et4u.dk.

Videoværkerne kan som udgangspunkt opleves i tidsrummet klokken 10 til 20. Performanceværkerne vises på fastsatte tidspunkter i løbet af festivalen. Der er fri entré.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce