Annonce
Erhverv

Interflora: En meget lille betaling for et enormt arbejde

Interfloras administrerende direktør/CEO, Søren Flemming Larsen, er her fotograferet, da han lancerede en ny tre-års-plan for firmaet, som skal sikre virksomheden flere indtægter på andre områder end blomster. Arkivfoto: David Leth Williams
Søren Flemming Larsen, der er administrerende direktør og partner i den danske afdeling af Interflora afviser Holstebro-blomsterhandlernes kritik af, at organisationen tager for stor en bid af kagen.

Vallensbæk: - Det er en lille og beskeden betaling, vi tager for et enormt arbejde. Vi fordeler hver dag tusindvis af buketter til florister over hele landet. Det eneste, de skal gøre, er at bukke sig ned til computeren, tage ordren, og naturligvis binde buketten, og for det arbejde får de over 70 procent af prisen. Floristen for ligeledes hele afregningen fra kunden til levering, uden at Interflora Danmark skal have en del af dette.

Sådan lyder svaret fra Søren Flemming Larsen, der er administrerende direktør for Interflora i Danmark, på den kritik, som to blomsterhandlere i Holstebro fremfører som baggrund for, at de har valgt at melde sig ud af organisationen.

Det sker med virkning fra henholdsvis den 1. oktober og den 1. november.

Annonce

Direktøren oplyser, at Interflora i Danmark, der har eksisteret i 96 år, i dag har omkring 240 butikker over hele landet med i organisationen.

Vi fordeler hver dag tusindvis af buketter til florister over hele landet. Det eneste, de skal gøre, er at bukke sig ned til computeren, tage ordren, og naturligvis binde buketten, og for det arbejde får de over 70 procent af prisen.

Søren Flemming Larsen, direktør for Interflora Danmark

Han kan ikke oplyse et tal for, hvor mange blomsterhandlere der har meldt sig ud af organisationen det seneste halve år.

- Men det er flere end normalt, siger han og forklarer, at i en periode på tre år har det ikke været muligt at melde sig ud.

I 2018 købte den europæisk blomstergigant, Interflora Frankrig, som også ejer Interflora i Portugal, Spanien og Luxembourg, nemlig Interfloras danske forretning.

Købsaftalen blev godkendt af et stort flertal af kædens danske blomsterhandlere.

- Det var blomsterhandlerne selv og deres valgte bestyrelse, der solgte Interflora Danmark som forening til de nye ejere, indskyder Søren Flemming Larsen.

Dermed gik Interflora fra at være en forening til at være kapitalfondsejet, og som en del af den aftale blev blomsterhandlere forpligtet til at blive i organisationen i mindst 36 måneder.

Nu er den periode på tre år altså overstået, og fra foråret opstod muligheden for at forlade samarbejdet.

- Derfor er der et større antal end normalt, der lige nu melder sig ud, forklarer Søren Flemming Larsen.

Mere om Interflora

Interflora har eksisteret siden 1925.

Interflora Danmark A/S er en del af Interflora, som er en verdensomspændende organisation, der leverer blomster og gavehilsner på tværs af landegrænser.

Interflora Danmark ejes af Interflora Frankrig/MyFlower.

Interflora er repræsenteret i mere end 140 lande ved 40.000 florister og 32.000.000 årlige solgte buketter verden over.

I Interflora Danmark sidder cirka 30 hel- og deltidsansatte på hovedkontoret i Vallensbæk.

Et andet kritikpunkt, som Holstebro-blomsterhandleren fremfører, er, at Interflora bestemmer for meget - for eksempel over, hvilke blomster der skal være i buketterne.

- Det, vi leverer, er unika-produkter. Det, kunden ser på sitet og betaler for, har kunden også en forventning om at få - og derfor kan der ikke afviges fra det aftalte, forklarer Interflora-direktøren.

På spørgsmålet om, hvad organisationen vil gøre, når der efter den 1. november ikke længere er en Interflora-butik i byen, svarer Søren Flemming Larsen:

- I områder som for eksempel Holstebro, gør vi det, vi har gjort i mere end 96 år; ordre bliver fordelt til andre medlemmer, der så vil producere og levere. Ofte sker der også det, at nye medlemmer søger optagelse for at være en del af succesen og en sikker fremtid og indtjening. Det er et arbejde, der pågår hele året rundt afhængig af udviklingen i hele Danmark.

Annonce

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Holstebro For abonnenter

Under valget ville DF og SF  prioritere kernevelfærden - nu vil de have spiralbro til 100 millioner kroner: Intet har ændret sig. Velfærden kommer først

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Frederik kørte en kvinde ned: - Jeg har tænkt meget på, om jeg kunne have gjort noget anderledes

Erhverv For abonnenter

Helle og Mike udvider med en smørrebrødsforretning: - Det er en drøm, jeg har haft, og så tror jeg også, at Helle var varm på ideen

Debat

Stilfærdig retræte

Holstebro

30-årig blev ramt, da han forsøgte at skyde genvej over togskinnerne: Nu har han skader på ben og ryg

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Struer

29-årig dømt for groft overfald på kvinde og røveri: Skal anbringes på institution på ubestemt tid

Holstebro For abonnenter

Padel Zone Holstebro står til mere end en fordobling i antallet af baner, og det er Birte glad for: - Jeg har 78 på min liste, som jeg hver uge sender en SMS

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Erhverv

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Holstebro

Holstebros eneste konsul: Jeg er det, fordi jeg ikke kan lade være

Kultur For abonnenter

7 ting du måske ikke vidste om den ambitiøse spiralbro: 750 meter lang - og hvor højt er 22 meter lige?

Struer

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Annonce