Annonce
Debat

Integration. Lad være med at spilde en masse skatteborgerpenge på det

Læs Koranen, opfordrer læserbrevsskribenten. Arkivfoto: Scanpix

Debat: Den 07. januar har Dagbladet Holstebro en stor artikel med overskriften "100 flygtninge er flygtet fra landsbyerne".

Den overskrift synes misvisende, for artiklens indhold tyder på, at det slet ikke handler om flygtninge, men om muslimske indvandrere. Altså folk, der for at få opholdstilladelse kalder sig selv flygtninge, men i virkeligheden ønsker at blive danske statsborgere.

Dette får mig til at give de udmærkede, men ofte naive, sagsbehandlere indenfor den offentlige invandrer-forvaltning følgende råd:

æt jer ind i det tankesæt, jeres klienter kommer med, blandt andet ved at læse koranen. Den er skrevet i 600-tallet på middelalderarabisk og må ikke oversættes, så i over 1000 år har kun de særligt uddannede muslimer kunnet læse den. Derved har de skriftkloge kunnet bilde menigmand alt muligt ind om, hvad der står i koranen. Nu er koranen naturligvis oversat også til dansk. Mit råd: Køb koranen, læs den og få en sunni muslim og en shia muslim til hver for sig at forklare, hvordan vanskelige passager skal forstås. Vigtigt: Spørg dem hver for sig, ellers kommer de op at slås. En passage kan de dog sikkert blive enige om: Man må gerne lyve, hvis det gavner Allahs sag.

Allah har i Koranen ikke kunnet tage højde for alt, for eksempel fremkomsten af tobak og biler. Derfor har de skriftkloge i tiden løb suppleret Koranen men diverse bestemmelser samlede i Shariaen. Koranen og Shariaen er lovsamlinger, der for den troende muslim overtrumfer alle verdslige love, ligesom grundloven for os overtrumfer alle andre danske love. De forskellige grene af islam har hver sin Sharia, ligesom forskellige sekter indenfor sunnimuslimerne har forskellige fortolkninger. Derfor sæt ikke en sunnimuslimsk- familie og en shiamuslimsk familie til at bo i samme landsby. De vil have sværere ved at integrere sig med hinanden, end med danske familier.

Blandt arabere gifter man sig ikke udenfor sin egen klan! Det gør man bare ikke, hvis man vil bevare sit gode navn og rygte. Desuden: Vi danske er vant til, at hvis vi kommer i problemer, står velfærdsstaten klar med sit velfærds sikkerhedsnet og sørger for, at vi ikke dør af sult. Indvandrerne har i århundreder været vant til, at deres velfærds sikkerhedsnet var klanen. Man afskriver ikke bare sit sikkerhedsnet.

Kære kommunalpolitikere og kommunale sagsbehandlere. Når I har sat jer ind i ovennævnte, håber jeg, at I vil holde op med at spilde en masse skatteborgerpenge på forsøg på at integrere indvandrere, der ikke selv ønsker at blive integreret. Prøv at skele til USA, hvor man vil opdage, at mange fjerde og femte generations indvandrere fra Italien stadig taler italiensk indbyrdes, ligesom det dominerende dagligsprog i Californien er spansk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Så kan det kun gå galt

Når en kommune vil foretage beslutninger, der har gennemgribende betydning for et lokalområde, så er det vigtigt, at man forinden er i dialog, så det ikke er en pludselig beslutning, der bliver trukket ned over hovedet på områdets beboere. Så får man i hvert tilfælde kun en meget negativ reaktion ud af det. Et skoleeksempel på det er, at Lemvig Byråd i et enigt budgetforlig har besluttet, at plejehjemmet i Nørre Nissum fremover ikke skal benyttes til lokale beboere. Det skal være en specialafdeling. Den oplysning kom som et chok for lokalområdet, da ingen havde sagt noget om det på forhånd. Ej heller høringsberettigede råd som for eksempel Ældrerådet. Reaktionen er naturlig. En voldsom protest rejser sig fra lokalområdets side, fordi man anser det for et overgreb, at politikere og embedsmænd nu vil fjerne det lokale tilhørsforhold for de ældre til deres egn. I forvejen vil det være vanskeligt at overbevise et lokalområde om, det er en god idé, fordi de skal se på kommunen som helhed, og som udvalgsformanden nu efterfølgende forsøger at forklare, at er det godt at samle specialenheder af både økonomiske og faglige grunde. Når man ikke på forhånd forsøger at forklare baggrunden for, hvorfor man vil tage sådan en beslutning, som man ved er virkelig sårbart for et lokalområde, så skal det gå galt. Taler man om nedlæggelser af skoler for eksempel, så skal der være en lang høringsproces. Det gælder så tilsyneladende ikke, når man ændrer på status for et plejehjem. Og det er helt galt. Nu vil kommunen kun møde modstand, fordi chokket sidder i lokalområdet, og man har været helt uforberedt på det. Det er også borgerforeningerne selv, der har indbudt til borgermøde. Det initiativ skulle kommunen naturligvis have taget, inden man overhovedet satte beslutningen til politisk afgørelse. Alle sten skulle være vendt inden da, og det bliver de først efterfølgende nu, og det er en dårlig demokratisk proces. Der kunne måske være opnået en lidt større forståelse for beslutningen, hvis kommunen selv havde taget initiativet og fremlagt overvejelserne, inden man tog beslutningen.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce