Annonce
Livsstil

Inspiration: Julebord – dæk dig

PR-foto: Langkilde & Søn
Julen er hjerternes fest, og det bliver ofte fejret med familie og venner rundt om julebordet. Find her inspiration til bordopdækningen.

Jul i flagdug

Langkilde & Søn er mest kendt for deres produktion af flag, men i år udvider designvirksomheden deres sortiment med kollektionen Christmas, der byder på 11 juleprodukter som blandt andet adventskalender, juledug og -sok. Alt sammen syet i stof til flagduge og broderet med klassiske julemotiver. Et styk juleserviet koster 89 kroner. www.langkilde-søn.dk.

Annonce
Moments. PR-foto: Rosendahl

Stjernedrys

Rosendahl er klar med et nyt design af signaturserien Grand Cru med navnet Moments. Porcelænsstellet er stjernebestrøet med en gulddekoration på kanten af det hvide porcelæn. Den enkelte stjernekonfetti gør, at Moments også passer godt til opdækning af et nytårsbord. En stor tallerken koster 200 kroner. www.rosendahl.dk.

Engleflok

Med afsæt i originalt Bjørn Wiinblad-design lanceres denne jul en gulddekoreret engleflok, der som lysestager bærer lyset frem i juletræet, i vindueskarmen eller på julebordet. Men også som et klassisk krybbespil, som iscenesætter julens budskab. Et krybbespil til juletræslys findes i varianterne Gabriel, Maria & Jesus og de tre vise mænd. Lysestagen Gabriel koster 170 kroner, vejledende pris. www.bjornwiinblad-denmark.dk.

PR-foto: Bjørn Wiinblad

Hammershøi Jul

Svend Hammershøi var en verdenskendt kunstner, som var tilknyttet Kählers keramiske værksted. Denne jul lægger det hvide Hammershøi-porcelæn lærred til julemotiver som nøddeknækkeren, det flettede julehjerte og stjernen, der hænger på lærkegrene i Hammershøis gennemgående farvepalet af grangrøn og koglebrun. Kähler Hammershøi Julekrus koster 200 kroner, vejledende pris. www.kähler.dk.

PR-foto: Kähler

Nøddeknækkeren

Der kommer ofte nødder på bordet omkring juletid, men det er ikke uden kamp, man får adgang til den lækre spise. Ferm Living er denne jul klar med en nøddeknækker i deres Forest-serie. Den fås både i guld og afmattet sort. Pris fra 280 kroner. www.fermliving.dk.

PR-foto: Ferm Living
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce