Annonce
Navne

- Innovation skal virke i praksis

Pressebillede
Sagro ansætter Dorte Storper som senior projektleder. Hun skal omsætte stor viden om udvikling af fødevarer til praksis.
Annonce

Holstebro: Dorte Storper, tidligere direktør i Videnscenter for Fødevareudvikling (VIFU), er ansat hos rådgivningsvirksomheden Sagro. Her skal hun fortsætte arbejdet med at udvikle fødevarer - nu i tættere samspil med de primære producenter.

Gennem de foregående ti år har hun samarbejdet med beslutningstagere på det politiske, forsknings- og forretningsmæssige område samt med nicheproducenter inden for fødevarer om vidensbaseret udvikling af fødevarer. Her har ofte været tale om mindre virksomheder, der har udforsket potentialet i den efterspørgsel, der er - nationalt og globalt - omkring bæredygtig og innovativ fødevareproduktion.

Annonce

Morgendagens råvarer

I Sagro arbejder Dorte Storper videre med ét af projekterne fra VIFU.

Det drejer sig om et projekt omkring afgrøder, der vil kunne tåle en øget saltbelastning. Det er interessant i takt med, at verdenshavene stiger og risikerer at oversvømme kystnære landbrugsarealer. Sagros opgave i projektet er at udarbejde forretningsstrategier og -planer for niche- og specialafgrøder.

Ud over at den kystnære produktion kan være relevant viden for en del af Sagros kunder, vil Dorte Storper i dialog med andre landmænd omkring deres planer og ideer for at producere alternative fødevarer, foder, proteiner og ingredienser.

- Jeg glæder mig til at få noget af den viden, der allerede nu ligger tilgængelig, ud at virke i praksis, siger hun.

Annonce

Skal give værdi

Dorte Storper ser det som afgørende, at det økonomiske element for producenterne har en fremtrædende plads, når man taler bæredygtighed. For produktionen skal give værdi, hvis det skal give mening på længere sigt.


Det er vigtigt, at vi med den rigtige rådgivning kan understøtte de landmænd, der har ideer til ny og alternativ produktion.

Dorte Storper, Sagro.


Hun finder det derfor vigtigt at skabe et link mellem de ønsker, som forbrugerne har - og som driver meget af bæredygtigheden i debatten - og det produktionsled, der skal skabe morgendagens resultater.

-Det er vigtigt, at vi med den rigtige rådgivning kan understøtte de landmænd, der har idéer til ny og alternativ produktion. Der kan være masser af idéer, der lige nu må betegnes som eksperimenter eller nicheproduktion, men som med tiden kan skaleres op til større produktion, som måske kan blive til gavn for både mennesker og miljø, siger Dorte Storper.

Hun hæfter sig også ved, at der allerede findes en stribe tiltag inden for landbruget, hvor der eksempelvis udvikles på råvarer til plantebaserede fødevarer.

Dorte Storper ser det danske set up med store globalt anerkendte andelsvirksomheder, som en stor mulighed for innovative danske landmænd. De etablerede afsætningskanaler skaber rammer for at opskalere niche- og specialproduktioner og få et stort internationalt marked, for de nye produkter.

Dorte Storper får base hos Sagro Planter & Miljø i Nupark, Holstebro og skal operere i hele Sagros område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Struer

Et skridt nærmere en dukkert

Annonce