Annonce
Mad og drikke

Inges kinesiske køkken: Wok aubergine

Foto: Skovdalnordic.com

Vi er i gang med august måneds skole, hvor jeg viser dig nogle nemme, kinesiske retter. Dem har jeg lært at lave i forbindelse med mit toårige ophold i millionbyen Shanghai, hvor vi også har et fotostudie.

Kina må i den grad siges at være kontrasternes land. Der går ikke en dag, uden at man har oplevet noget særligt, når det handler om lugte, mad, holdninger, tøj, butikker, ting, som man kan købe, utænkelig dårlig kvalitet eller fantastiske butiksindretninger. Her er dage, hvor solen skinner, kaffen er den bedste i verden, og livet er godt.

400 g aubergine

1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt

2 spsk vand

1 tsk salt

1 tsk sukker

1 spsk lys soja

1 spsk mørk soja

1 spsk hoisan-sauce

1 spsk maizena rørt op i vand

1 spsk sesamolie

Skær grøntsagerne i trekanter og steg kort i rigeligt olie. Lad dem dryppe af.

Bland vand, salt, sukker, begge slags soja og hoisan-sauce og varm det op i en wok.

Tilsæt grøntsagerne og steg cirka et minut ved høj varme.

Tilsæt maizena-blandingen og sesamolie og vend rundt.

Server til ris.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce