Annonce
Livsstil

Inges køkken: Suppe med chorizo, grønkål og kartoffel

Suppe med chorizo, grønkål og kartoffel - og hjemmelavet drys ovenpå. Foto: Skovdalnordic.com
Denne suppe ville kokken serverere for den kongelige familie.

Soupstone i Inges Køkken

I novembers madskole har Livsstils faste madskribent og -fotograf, Inge Skovdal, inviteret Stephen Paul, indehaver af restauranten Soupstone, til at komme med opskrifter på supper, som hun vil garnere med nemt tilbehør.

Ifølge Stephen Paul fra Soupstone, som er med mig i køkkenet i denne måneds madskole, er dette en meget simpel suppeopskrift.

Og så kan den laves i god tid, men først og fremmest vil den vække begejstring hos hvem som helst. Hvis den royale familie kom forbi, så er det denne suppe, han vil servere sammen med et stykke godt surdejsbrød.

Igen kan du gøre suppen vegansk, hvis du undlader chorizo og erstatter kyllingefonden med grøntsagsfond.

Annonce

Ingredienser

1 kg kartofler

2 spsk. oliven- eller rapsolie

225 g chorizopølse

2 store pillede og finthakkede løg (275 g)

2 tsk. salt

5 eller 6 fed hvidløg (40 g) (pillet og knust/finthakket)

150 g nippet grønkål

1 liter kyllinge- eller grøntsagsfond

2 ½ liter vand

Til sidst tilsættes grønkål ved lav varme. Lad det simre i cirka fire minutter. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Sådan gør du

Begynd med at få styr på alle ingredienser ved at have dem forberedt og klar. Der er et fransk udtryk, der hedder ”mise en place”.

Hæld to liter vand i en gryde og varm den op på højeste varme. Skræl og skær kartofler ud i mindre stykker og kom dem i gryden. Kog og lad dem være i vandet, når de er møre.

Fjern skindet fra pølsen og skær ud i mundrette bidder (croutoner).

Skær løg og hvidløg. Der skal meget hvidløg i opskriften. Undlad en femtedel, hvis det er for meget.

Sæt gryde nummer to på komfuret og varm op til højeste varme. Tilsæt olie og så chorizo. Rør rundt, indtil de ændrer farve. Tag dem op med en hulske og læg dem til side.

Lad olien være og tilsæt løg og hvidløg.

Tilsæt salt og skru ned til medium varme og rør rundt, indtil løgene er bløde.

Tag nu de kogte kartofler fra den første gryde med hulskeen og kom dem over i den anden gryde. Gem kartoffelvandet.

Tilsæt fond i den anden gryde med alle ingredienserne.

Blend nu suppen. Brug kartoffelvand fra den første gryde til at få den ønskede konsistens ved at tilsætte den lidt efter lidt.

Til sidst tilsættes grønkål ved lav varme. Lad det simre i cirka fire minutter.

Smag til med salt.

Top med chorizo-croutoner og et drys paprika. Ellers brug et skvæt olivenolie.

Annonce

Hjemmelavet drys

Denne drys kan bruges til alle mulige slags supper og er meget fyldig og markant i smagen.

Annonce

Ingredienser

1 stor håndfuld frisk persille

75 g parmesanost

75 g cashewnødder

Limeskal

3 fed hvidløg

½ rød chili

Annonce

Sådan gør du

Blend alle ingredienserne og server til suppen. Kom en spiseskefuld drys oven på hver suppeskål og lad resten være i en skål, så man selv kan dosere.

Annonce
Holstebro

Ejer melder sig klar til at genopbygge kro - og kommer med appel til nysgerrige sjæle

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Voldsomt snevejr lammer trafikken: - Skal du ikke noget meget vigtigt, så bliv hjemme

Erhverv For abonnenter

50 procent af medarbejderne blev fyret: Halvandet år efter er det ualmindeligt svært at få nye folk

Holstebro

Det meste af det, du skal bruge til juledekorationen, finder du i haven og i naturen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Leder For abonnenter

Men hvem skal passe farmor?

Livsstil For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Erhverv

'KUMO-Henrik' har solgt KUMO: - Det er en kæmpe beslutning

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Erhverv

Dykkerfamilie henter overskud på 58 millioner: På havets bund finder de 200 kilo dybvandsbombe

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Kultur

Forslag til lokalplan klar: Frivillige håber på at begynde nybyggeri i efteråret 2022 - to år senere end planlagt

Annonce