Annonce
Livsstil

Inges køkken: Ramsløgsbrød

Foto: Skovdalnordic.com

Denne opskrift på ramsløgsbrød er inspireret af en samtale med vores kok, John, og Pia, en af vores kunder på studiet. De talte om et brød, de så alle steder på sociale medier. Et brød, der ligesom blev trukket fra hinanden, og hvor man smører eller drysser dejen med ost eller lægger skinke imellem.

Jeg kan jo ikke have siddende på mig, at jeg ikke overhovedet ikke anede, hvad de mente, så jeg gik i gang med at researche. Og på grund af madskolens tema med ramsløg har jeg fyldt brødet med de lækre, grønne ramsløgsblade og med den ramsløgspesto, vi lavede for en uge siden.

Hvis du ikke har tid til at lave dejen selv, kan du for eksempel købe en æske med fødselsdagsboller fra Valsemøllen. Dejen har samme konsistens og passer til mængden.

Annonce

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 450 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl olie
  • 1 dl ramsløgspesto
  • 1 dl revet ost

Sådan gør du

Opløs gæren i lunken vand. Bland alle ingredienserne til dejen i. Ælt dejen, indtil den er elastisk. Lad dejen hæve minimum 30 minutter. Rul dejen tyndt ud, cirka 30 x 60 centimeter. Smør ramsløgspesto på.

Smør en rugbrødsform med olie, læg ramsløgsblade I bunden og lidt op ad siderne. Skær nu dejen i stykker på cirka 6 x 6 centimeter. Drys med revet ost. Læg seks stykker oven på hinanden og placer i formen. Fyld formen op på den måde.

Bag brødet i cirka 25 minutter. De første 10 minutter ved 200 grader, og skru så ned på 180 grader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce