Annonce
Struer

Ingen vil være formand: Fodboldklub har et sidste skud i bøssen

Klaus Maarbjerg (til højre) ærgrer sig over at se, at hans snart 117 år gamle klub igen må kæmpe for at finde de frivillige kræfter, der skal til for at drive en forening videre. Arkivfoto: Steffan Skov
Der skal nye kræfter til, lyder det fra ildsjæl i Struer Boldklub. Men den slags hænger ikke ligefrem på træerne.

Struer: Kampen for at finde de afgørende frivillige kræfter er gået ind i overtiden for Struer Boldklub.

På tirsdagens generalforsamling var der ingen, der rakte en arm i vejret og meldte sig på banen som formand.

Det betyder, at klubben nu skal ud i en ekstraordinær generalforsamling som et sidste forsøg på at få klubbens fremtid på plads.

Annonce

- Det var desværre forventet. Der var et par gode, unge mennesker, der meldte sig til bestyrelsen, men ligefrem at starte som formand var alligevel for stramt for dem, siger Klaus Maarbjerg.

Han har tidligere været formand og er stadig en stor del af den frivillige skare i klubben. Samtidig er han formand for støtteforeningen SB’s Venner. Med andre ord har klubben fyldt en stor del af hans liv i efterhånden et halvt århundrede.

- Det er virkelig ikke sjovt at se klubben sådan her. Når man selv har været en del af et fantastisk fællesskab i så mange år, så vil man meget nødigt se klubben gå ned.


Det ville næsten være for nemt, hvis vi sagde, at vi bare tager en tur mere. Nu skal der nye kræfter til.

Klaus Maarbjerg


Struer Boldklub har ifølge Klaus Maarbjerg 213 medlemmer og en sund økonomi. Derfor kan det måske lyder underligt, at foreningen nu er truet på eksistensen, fordi der ganske enkelt mangler frivillige hænder.

- Der har siddet for få i diverse udvalg, og derfor er de blevet slidt op, og når de så har trukket sig, har de sagt helt farvel. Og hvis vi efterfølgende har spurgt dem om hjælp til en lille ting, har de sagt nej, fordi de er bange for, at vi ender med at tage hele armen.

Har prøvet det før

Situationen er ikke helt uvant for klubben, der før har haft kniven for struben, hvad angår mangel på frivillige hænder.

- Det har desværre været et mangeårigt problem. Det er tredje ekstraordinære generalforsamling indenfor de sidste ti år.

Klubben har tidligere forsøgt med kurser og forældreinvolvering, hvor man har lagt meget vægt på, at det ikke er farligt at melde sig som frivillig, men uden den store gevinst.

Klaus Maarbjerg er da også ganske bevidst om, hvad konsekvensen vil være, hvis ikke der holdes liv i klubånden og ikke er nogen til at løfte klubben videre.

- Vi må simpelthen ikke ende med at kaste håndklædet i ringen. Så vil spillerne finde andre klubber, og så kommer der ikke bare lige en klub igen.

Annonce

Vil du være formand?

Datoen for den ekstraordinære generalforsamling er endnu ikke fastlagt, men der skal gå mindst 14 dage fra tirsdagens generalforsamling.

Den tid skal bruges på at snakke i krogene.

- Det ville næsten være for nemt, hvis vi sagde, at vi bare tager en tur mere. Nu skal der nye kræfter til. Så vi skal have prikket nogle nøglepersoner på skulderen og have fundet én, der har lyst til at tage formandsposten, siger Klaus Maarbjerg.

Det, tror han stadig på, kan lade sig gøre. For selvom tirsdagens generalforsamling endte som frygtet med en fortsat tom stol for enden af bestyrelsesbordet, var der også enkelte lyspunkter.

Udover et par nye ansigter i bestyrelsen, er der også noget, der tyder på, at de forskellige udvalg kommer på plads.

- Og jeg tror på, at det bliver lettere at finde en formand, hvis det ikke er sådan, at man skal slides op af administrative opgaver, men at man faktisk kan komme lidt op i helikopteren og tænke over den strategi, der skal lægges, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce