Annonce
Holstebro

Ingen vil betale - men alle vil godt give lov: Hellemai har indtil nu indfanget 23 vildkatte og betalt 6996 kroner i dyrlægeregninger

Hellemai Schou har på egen hånd indfanget 23 vilde katte i Holstebro. Kattene var herreløse og drægtige, og dyrlægen konstaterede både hudproblemer, katteinfluenza, respirationslidelser, dårlige tænder, svære loppeangreb og under- og fejlernæring. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Hellemail Schou fortsætter kampen for de herreløse katte og har startet endnu en underskriftsindsamling i Holstebro.

Holstebro: Hun er ikke lige sådan at slå af pinden.

Hellemai Schou, stifter af Kattens Redning, har startet en ny underskriftsindsamling i Holstebro efter den første ikke har fået politikerne til at genindføre en aftale med Kattens Værn om indfangning.

- Den kører på ubestemt tid, om det så skal tage helt ind til næste kommunalvalg i 2025, så må det gøre det, siger Hellemai Schou.

Annonce

Hendes kamp for de herreløse katte har til gengæld vækket genklang blandt beboerne i Trekanten, der har givet lov til, at der må opsættes fælder.

- Det er to af de store afdelingsbestyrelser herude, der dækker halvdelen af boligerne, som synes, at det er så stort problem, at de har givet tilladelse til, at hun må hjælpe med indfangningen, og holdningen er, at hvis det stadig er et problem, så vil bestyrelserne kigge på det, siger Anders Vestergaard, administrerende direktør hos NordVestbo.

Båret af frivillighed

Også Holstebro Kommune har nikket til, at Hellemai Schou må indfange vildkatte, men hverken kommune eller boligselskab bidrager til finansieringen.

Indtil videre har hun på egen hånd indfanget 23 vilde katte i Holstebro. Kattene var herreløse og drægtige, og dyrlægen konstaterede både hudproblemer, katteinfluenza, respirationslidelser, dårlige tænder, svære loppeangreb og under- og fejlernæring.

Hellemai Schou har dyrlægeregninger på knapt 7000 kroner, og derudover betalt for en tankfuld brændstof og mad til fælderne.

Er det ikke tarveligt af jer at sige: Du må gerne fange de vildkatte, der render rundt hos os, men vi vil ikke betale dig for det?

- Tarveligt, nej det synes jeg ikke. Hun påtager sig en opgave, fordi hun synes, den er rigtig vigtig. Vi betaler heller ikke jægernes patroner, når de får tilladelse til at skyde skarv, eller betaler dem, der bekæmper mårhunde, for at sidde oppe midt om natten. Der er en del frivillighed i den slags opgaver, siger Karsten Filsø (SF), formand for miljø, natur- og klimaudvalget.

Annonce

1,70 kroner per borger

Han har tidligere udtalt, at der er så mange forskellige typer skadedyr, at kommunen ikke kan tage ansvar for dem alle, og har prioriteret rottebekæmpelse.

Står du fast på din holdning, at kommunen ikke skal bruge penge på at bekæmpe herreløse katte?

- Ja, jeg står fast, siger Karsten Filsø, men understreger, at udvalget ikke aktivt har forholdt sig til det. Det vil kræve, at nogen beder at få det på dagsordenen, og det har ingen.

Det forstår Hellemai ikke. Hun henviser til, at der i forbindelse med den seneste budgetopfølgning var brugt 1,2 millioner kroner mindre på skadedyrsbekæmpelse end sidste år grundet færre henvendelser, og at 2022-budgettet er 1,1 millioner kroner større end det gamle.

- En aftale med Kattens Værn ville koste kommunen 100.000 kroner om året. Det svarer til 1,70 kroner per borger. Hvordan kan man ikke ville bruge det på, at herreløse katte ikke skal sulte ihjel, formere sig eller gå rundt med skader og sygdomme og måske smitte tamkatte, spørger Hellemai Schou.

Men en budgetopfølgning så tidligt på året kan man ikke regne med, siger Filsø. Han peger også på, at udvalget jævnligt bliver bedt om at finde besparelser.

- Jeg kan godt se hendes pointer, men vores opgaver er store, og tingene render hurtigt løbsk hvis vi tager kan-opgaver ind, siger udvalgsformand Karsten Filsø.

Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Sport For abonnenter

Det bliver aldrig til liga igen, men nu bliver der på ny kørt speedway i Skave: - Vi laver morgendagens stjerner

Struer

Nu må talentet Hassan klare sig uden tilskud fra Struer Kommune

Annonce