Annonce
Struer

Ingen udsigt til mobile test i Struer

Med udvidelsen af kapaciteten på testcentret i Holstebro i næste uge, presser Struer Kommune ikke på for at få et mobilt testcenter til at slå vejen forbi Struer, som det ellers tidligere er sket i efteråret. Foto: Steffan Skov
Højt smittetryk presser testressourcerne i Nordvestjylland - Struer Kommune presser ikke på for mobile test, når kapaciteten i næste uge udvides i Holstebro
Annonce

Struer: Smittetrykket er højt og vokser i Struer Kommune. Incidenttallet nærmer sig nu de tal, der senest var i kommunen for en lille måneds tid siden. Fredag havde kommunen landets 8. højeste smittetryk med et incidenttal på 262 (antal smittede per 100.000 borgere, red.). 55 borgere er de seneste syv dage konstateret positive for Covid-19.

Denne gang falder den lokale udvikling i antallet af positive Covid-19 test sammen med et generelt højt smittetryk, især i nabokommunerne Holstebro og Lemvig. Derfor er Region Midtjyllands testkapacitet blevet sat på en prøve.

Efter at ventetiden på en test ved testcentret ved Idrætscenter Vest i Holstebro er steget i takt med smittetrykket, varslede regionen torsdag at testkapaciteten i næste uge udvides yderligere i Holstebro og at to podebiler umiddelbart blev sendt til kommunen.

Annonce

Stabilt højt

For borgerne i Struer Kommune er nærmeste testmulighed altså fortsat Holstebro, og det ændres der ikke på lige umiddelbart. Det siger formanden for kommunens coronaudvalg, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, til avisen.

- Det er ikke bare i Struer Kommune at incidenstallet er højt eller stigende. Nu er det ikke længere kun i den nordvestlige del af regionen, at trykket stiger, men også længere øst på. Derfor indgår det ikke lige nu i strategien, at der kan tilbydes mobile test i Struer Kommune, siger Jesper Thyrring Møller.


I øjeblikket er smittetrykket stabilt højt i stort set hele regionen, så vi har ikke presset på for at få mobile test hertil

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør og formand for Coronaudvalget, Struer Kommune


Han understreger, at de mobile testcentre i Struer og på Thyholm tidligere har været til stor gavn i arbejdet med at knække smittetrykket.

- I øjeblikket er smittetrykket stabilt højt i stort set hele regionen, så vi har ikke presset på for at få mobile test hertil, siger Jesper Thyrring Møller. Han medgiver, at smittetrykket også vil kunne aflæses af længden på køerne ved testcentrene.

- Der vil givet være ventetid. Det er et udtryk for smittetrykket i øjeblikket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce