Annonce
Holstebro

Ingen penge til motorvejshul før 2020

Finansminister Kristian Jensen (V) blev budt på motorvejskage hos både Birn og Jyden. Hos Jyden var det produktionschef Tom Nielsen, der forklarede om vigtigheden af de syv kilometer vej rundt om Herning. Foto: Morten Pedersen.

Finansminister Kristian Jensen (V) erkender, at "hullet" i motorvejen øst om Herning er farligt, men der er ikke penge til at gøre vejen færdig før 2020.

Annonce

Holstebro: Da Kristian Jensen (V) mandag var på besøg hos Birn og Jyden, var det også en oplagt mulighed for den gruppe erhvervsfolk, der kæmper for at få lukket hullet i motorvejen øst om Herning, til at presse landets finansminister til at afsætte penge til de syv kilometer motorvej.

Det fik de dog ikke meget ud af. Kristian Jensen har tidligere afvist, at der er penge til investering i motorvejen før 2020, og det budskab blev gentaget mandag.

- Jeg vil gerne finde pengene, men vi skal også finde et flertal i folketinget, og vi har travlt, hvis det skal med i denne investeringsperiode, der slutter i 2020, siger han.

Og ministeren forklarer, at man heller ikke kan tage overskuddet fra det igangværende byggeri og bruge det på at gøre vejen øst om Herning helt færdig.

- Det overskud er afsat til signalopgraderingen af jernbanen, som bliver dyrere end planlagt, siger Kristian Jensen.

Annonce

Det handler om vilje

Talsmand for motorvejsgruppen, Jens Axel Birn, tager dog afvisningen fra finansministeren med ro.

- Vi mener, det handler om vilje, så vi giver ikke op. Politikerne bliver jo nok trætte af at høre på os på et tidspunkt, siger han og er glad for, at ministeren trods alt tog sig tid til at snakke om de syv kilometer motorvej.

- Det vigtigste for os er at få spredt budskabet, så ingen politikere er i tvivl, når de skal prioritere mellem forskellige projekter. Og når ministere og politikere er lydhøre, giver det energi til at fortsætte arbejdet, siger Jens Axel Birn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Annonce