Annonce
Lemvig

Ingen penge til bebudet besøgscenter: - Der skal da nok komme 'noget'

Der er penge i vindmøllerne på Høvsøre - men de rækker ikke til et større besøgscenter. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Et lokale bliver indrettet som besøgsrum, og derudover laves en udendørs udstilling

Høvsøre: Lemvig Kommune kan godt drosle forventningerne ned til det besøgscenter, der blev lovet, da staten i 2017 besluttede at udvide testcenteret for store vindmøller ved Høvsøre. Ved den lejlighed blev det indføjet i aftaleteksten, at der også skal anlægges et besøgs- og udstillingscenter i samarbejde med Lemvig Kommune, men på producenternes regning.

Den konservative energiordfører, Orla Østerby, Bækmarksbro, fortalte dengang, at teksten er kommet med på hans initiativ.

- Meningen med aftaleteksten er, at det nye center på Høvsøre investeringsmæssigt skal svare til centeret i Østerild, sagde han til avisen umiddelbart efter afalens indgåelse.

Centeret på Østerild er stort og besøgt af mange mennesker, men sådan bliver det ikke på Høvsøre.

- Vi har ikke set nogle penge til centeret, konstaterede Peter Hjuler Jensen, DTU Vindenergi, da han onsdag aften deltog i et informationsmøde i Bøvling Forsamlingshus.

Her fik han spørgsmålet om det kommende informationscenter og forklarede, at der da nok skulle komme "noget".

- Vi har lovet at lave et besøgssted i vores eksisterende kontor i samarbejde med Klimatorium i Lemvig, men det bliver ikke noget stort. Det bliver måske et lokale, der kan rumme en skoleklasse, der vil være nogle toiletter og en udendørs udstilling. Og det skal drives af Klimatorium, sagde han.

Dermed afviste han planerne om et stort besøgscenter som det eksisterende i Østerild, der har op mod 50.000 gæster om året.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce