Annonce
Holstebro

Ingen penge på vej retur til forældre: - Så skal de reelt melde deres børn ud

- Vi har genåbnet alt med fuld åbningstid og har udgifter forbundet med det, så hvis forældre ikke vil bruge det tilbud, så synes jeg ikke, at de skal have penge refunderet. Så skal de jo reelt melde deres børn ud, siger udvalgsformand Torben Gudiksen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Flere kommuner betaler frivilligt penge tilbage til forældre for den pasning, de ikke har fået. Men det kommer ikke til at ske i Holstebro.
Annonce

Holstebro: Er det rimeligt, at forældre skal betale flere tusinde kroner for børnepasning, som de ikke har fået?

Nej, mener flere kommuner, som selv har lavet aftaler, der kompenserer forældrene, heriblandt dagtilbudsforældre i København, der selv passer deres børn under den gradvise genåbning.

Men det kommer ikke til at ske i Holstebro, siger den radikale formand for børn- og familieudvalget, Torben Gudiksen:

- Vi har genåbnet alt med fuld åbningstid og har udgifter forbundet med det, så hvis forældre ikke vil bruge det tilbud, så synes jeg ikke, at de skal have penge refunderet. Så skal de jo reelt melde deres børn ud.

- Til gengæld ser han gerne, at forældre kompenseres i ugerne forinden, mens Danmark var lukket ned, og der kun var tilbud om nødpasning til forældre med kritiske funktioner.

- Men Holstebro Kommune har haft udgifterne alligevel i den periode, så hvis der skal refunderes, skal vi have penge fra Christiansborg, understreger Torben Gudiksen.

Annonce

Bidrag til corona-krisen

Heller ikke SF’s byrådsmedlem Karsten Filsø er umiddelbart parat til at betale penge tilbage til forældre for den måned, hvor daginstitutionerne kun har været åbent for nødpasning.

- Det er kommuner, som har mange penge i kassen, som er gået foran med at betale, og det har vi ikke, siger Karsten Filsø.

Vi må se, om vi får penge, så vi kan betale, men jeg anser det ikke for en af de største problemer her under corona-krisen, siger Karsten Filsø, og henviser til, at kommunen har udgifter til både ekstra personale og ekstra rengøring efter genåbningen af skoler og daginstitutioner.

- Vi kommer til at stå med nogle ganske hidsige efterregninger på grund af corona-smitten. Regeringen har sagt, de vil betale, men det vil jeg godt se, siger Karsten Filsø.

Heller ikke Svend Ørgaard, gruppeformand for Socialdemokratiet og medlem af børn- og familieudvalget, er indstillet på, at Holstebro Kommune af egen drift skal gå ud og betale forældre pengene tilbage for den pasning, de ikke har fået.

- Nej, hvis forældrene skal kompenseres, så er det noget vi skal gøre fælles i hele landet, og som vil kræve endnu en hjælpepakke. Det er ikke noget, vi har drøftet i gruppen, men personligt hælder jeg til, at forældre ikke skal have penge tilbage - at det her er deres bidrag til corona-krisen, siger Svend Ørgaard.

Venstres Torben Strømgaard, næstformand i børn- og familieudvalget, er på linje med byrådskollegerne:

- Jeg synes, vi skal følge de landsdækkende beslutninger også på det punkt. Hvis staten kommer med kompensation til kommunerne, så gives den videre til forældrene. Det er en yderst speciel situation, som regeringen styrer. Vi kan som kommune ikke dække alle følgeomkostninger, siger Torben Strømgaard.

Byrådet har ikke drøftet en mulig kompensation til børnefamilierne. Det gør man til gengæld på Christiansborg, hvor partierne i morgen fredag mødes til forhandlinger hos børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Både Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti vil kompensere alle berørte forældre med tilbagevirkende kraft fra 1. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce