Annonce
Holstebro

Ingen nye penge til byggeri i 2021: Kun til nedrivning

Der er ikke penge til nye anlæg i 2021 i ny budgetaftale - med én undtagelse: Der er afsat 200.000 anlægs-kroner til nedrivninger af forfaldne huse - som delvis erstatning for den nedrivnignspulje, som ser ud til at udgå af finansloven. Torsdag blev dette hus revet ned på Langgade i Hogager. Foto: Morten Stricker
Byrådet lægger vægt på økonomisk genopretning - så både Lystanlæg og beboerhus i Ryde må vente til 2022 - og ny daginstitution i Halgård til 2024.
Annonce

HOLSTEBRO: Efter flere år med mange store byggerier - og en temmelig tom kommunekasse, strammer byrådet nu op i budgettet for 2021. Der blev slet ikke givet nye penge til ekstra byggerier næste år, og der lægges 23 millioner i kassen.

- Vi har prioriteret den økonomiske genopretning, sagde byrådsmedlem Pernille Bloch (K).

Eneste undtagelse var 200.000 kroner i en nedrivningspulje, mens alle andre ønsker blev udsat til 2022. Her bliver der så én million kroner i tilskud til renovering af beboerhuset i Ryde, som den lokale beboerforening står for.

- Det er et område, som ikke har fået noget i mange år - og de fik beboerhuset med, da skolen i Ryde blev privat, siger Torben Gudiksen, radikal gruppeformand.

Også brugerne af scenen i Lystanlægget må vente til 2022 med at få opgraderet faciliteter omkring den nedslidte scene.

- Anlægsarbejdet kan dog gå i gang i slutningen af 2021, sagde borgmester H.C. Østerby (S).

Der er også sat afsat penge til ombygning af Sct. Jørgens Skole - og til gengæld er ny ventilation på Rådhuset udsat til 2023 for at på pengene til at passe.

Aftalen sikrer med to gange 10 millioner kroner i 2023-24, at der bygges en ny daginstitution i Halgaard, mens pasningsbehovet indtil da skal klares med pavilloner.

I 2023-24 er der også afsat ti millioner til renovering af idrætsfacilieteter i kommunen.

- Der er flere, som er aktive i det fri, så herunder kan godt være mountainbike-tracks, sagde Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Lemvig

Elevernes trivsel er helt i top

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce