Annonce
Kultur

Ingen koncert - så hvad i alverden laver Bruce Guthro tre dage i Holstebro?

Under onsdagens prøver observerede erfarne Bruce Guthro (til venstre i billedet) sit band. Der venter publikum en blanding af juleklassikere, egne sange samt tre Runrig-numre, siger han. Foto: Palle Brændsgaard
- Jeg er et godt sted i mit liv, lyder det fra den tidligere Runrig-forsanger. Det gode sted har i denne uge været tre dage i Holstebro.

Holstebro: Nu har han ellers lige været her i tre dage, men i dette øjeblik er Bruce Guthro ingen steder at se.

Klokken er lidt over 12. Den tidligere forsanger i Runrig er tilbage om nogle timer, lyder det venligt fra hans danske manager/trommeslager. Resten af bandet, lys- og lyd-folk befinder sig på Teatersalens scene i Musikteatret Holstebro, hvor de forbereder sig.

Lidt senere er Bruce Guthro ganske rigtigt tilbage. Han har været til kiropraktor.

- My back's killing me, lyder det tilsat et skævt smil.

- Men det er alt sammen en del af det at blive ældre, tilføjer den 58-årige sanger.

Og en del af det at være på udebane, kan det tilføjes herfra. For Bruce Guthro er igen på turné. Fredag begynder det i Tyskland med tre koncerter, inden Danmarks syv største koncerthuse besøges, heriblandt Holstebros.

- Jeg ville lyve, hvis jeg ikke sagde, at det at være på turné er et slid med rejser, forskellige hotelophold, busture til spillesteder og så videre. Men det bliver aldrig hverdagsagtig at spille koncerter. Vi lever alle af og for at stå på den scene. Noget af det vigtigste i den forbindelse er for mig, hvad jeg bruger min tid på, og hvem jeg omringer mig med. Mit band består både af dygtige kolleger og personlige venner. Med en kold øl, lidt Texas Hold 'Em (pokerspil, red.) - vi spiller kun for småpenge - lidt motion og frisk luft, så går alt. Det eneste, man ikke må gøre, er at bure sig inde på sit hotelværelse, siger han.

Annonce
Foto: Palle Brændsgaard

Hukommelsen

I tre dage i denne uge har Bruce Guthro boet på hotel i Holstebro, selv om han først spiller her den 28. november. Det er tre år siden, han var her sidst, og han husker bedst byen for et godt publikum og Musikteatrets gode rammer.

- Nogle musikere kan huske en koncert i 1983 i Aarhus, men jeg har en frygtelig hukommelse. Jeg ser i stedet sådan på det, at jeg lever for i dag og i morgen - og ikke i fortiden, siger han.

Så det er ikke af ren og skær kærlighed, han opholder sig i Holstebro. Det er derimod hans danske kontakt, der igen har en god forbindelse til Musikteatrets direktør Anders Jørgensen. Ligesom Lukas Graham tidligere på året brugte Holstebro som en fredelig, oplagt træningslejr forud for Smukfest, så ser Bruce og Guthro og co. de samme muligheder.

Han bor i Nova Scotia i det østlige Canada. "Jeg må være over en million luft-mil alene over Atlanten," indskyder han. Selvom han først rigtig føler sig hjemme, når han kan lægge sig i sin canadiske seng, så har han både sin søn (guitar) og datter (gæstesanger) med i det band, der desuden tæller tre danskere og to irere.

- De er alle verdensklasse musikere, men også gode folk, og nu til dags er det det mest vigtige for mig. Jeg er et godt sted i mit liv, siger han.

Det sted har i denne uge tilfældigvis været Holstebro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce