Annonce
Kultur

Ingen indtægter, få film og mulig åbning den 8. juni: Men biograf har svært ved at se åbning med store begrænsninger

- Får vi ikke en kompensation for eventuelle begrænsninger, så tror jeg, at vi ser ind i, at mange biografer vil få det svært, og vi ville også have svært ved at åbne med store begrænsninger, vurderer Louise Obel. Foto: Big Bio Holstebro
Der øjnes en åbningsdag for Holstebros nye biograf, men der efterlyses svar, hvilket kan besværliggøre en åbning den 8. juni.

Holstebro: - Vi er ramt.

Louise Obel lægger ikke fingre imellem, for særligt Big Bio Holstebro har været ramt af corona-virussen. Åbningen af Big Bio, der har kostet op mod en 50 millioner kroner, blev aflyst af corona-virussen.

- Vi nåede lige at få lavet denne smukke biograf, som bare står dér og er klar til at modtage gæster, og samtidig har vi kun kunnet se vores økonomi gå i én retning - og det er nedad, siger biografejeren.

Der har kun været udgifter for biografen - til husleje og - selvom der fås lønkompensation - så skal der stadigvæk betales ti procent af lønnen til de timelønnede og 25 procent til funktionærerne.

Men ingen er blevet fyret, kan Louise Obel bryste sig af, og nu lurer en mulig åbning den 8. juni, alt afhængig af corona-smittens udvikling.

- Vi ser ind i et scenarie, hvor biografen kan åbne den 8. juni med grupper på maksimalt 30-50 personer, såfremt smittetrykket ikke stiger. Den del lyder selvfølgelig fornuftig, men vi ved vitterlig ikke mere, end hvad alle andre har fået at vide, og det skaber stor usikkerhed, siger hun.

Det er forkert, når en virksomhed som vores, der er lukket ned uden nogen form for indtægter, ikke må dygtiggøre os imens. Vi burde have lov til at uddanne vores folk til at blive endnu bedre servicemedarbejdere og på anden måde optimere os.

Louise Obel, ejer, Big Bio Holstebro.

Svært

Det ærgrer Louise Obel, der sammen med sin mand også ejer biografer på Sjælland, at der ikke er flere informationer at forholde sig til - så man igen kan forholde sig til, om en åbning overhovedet er mulig.

- Vi skal have klare retningslinjer. Der er intet, vi hellere vil, end at åbne vores flotte biograf for publikum. Men selv små begrænsninger kan gøre det svært. Så jo, vi er grædefærdige over situationen med at have en ny biograf stående, men det er også vigtigt, at det er økonomisk ansvarligt for os at åbne, siger hun.

Sættes der for eksempel en øvre grænse for, hvor mange der må opholde sig i biografen, så kan det gå ud over "højtiden", som er weekender.

- Får vi ikke en kompensation for eventuelle begrænsninger, så tror jeg, at vi ser ind i, at mange biografer vil få det svært, og vi ville også have svært ved at åbne med store begrænsninger, vurderer Louise Obel.

Annonce

Hvorfor ikke?

Endnu en forhindring er, hvad man så kan tilbyde på lærredet, hvis biograferne må åbne. Med de store filmmarkeder i fortsat bero, lanceres der ikke nye internationale storfilm. Udbuddet bugner ikke, dog har man noget at begynde med; eksempelvis tre film fra Biografklub Danmarks program såsom Bombshell, Little Women og den danske Undtagelsen, opremser Louise Obel.

Så vidt en eventuel åbning. Indtil åbningsdag oprinder, skal biografen ligge stille, og det er ejeren utilfreds med.

- Jeg synes, det er forkert, når en virksomhed som vores, der er lukket ned uden nogen form for indtægter, ikke må dygtiggøre os imens. Vi burde have lov til at uddanne vores folk til at blive endnu bedre servicemedarbejdere og på anden måde optimere os. Det må vi ikke, men det burde vi, når nu vi betaler op til 25 procent af lønnen, og ingen indtægter har, således vi stod bedre rustet til den svære tid, der venter os. Det er jeg meget kritisk overfor, siger Louise Obel.

Desuden må medarbejderne ikke begynde på arbejde før selve åbningsdagen.

Den nye biograf står klar til at modtage gæster, og sådan har det været længe. Måske bliver åbningsdatoen den 8. juni. Foto: Big Bio Holstebro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Annonce