Annonce
TTH Herrer

Ingen hjælp før Final 4: Siger nej til at flytte slutspilskampe

- Det er grotesk at sådan et program kan opstå, det kan jeg simpelthen ikke forstå, og det er svært at forestille sig det ske i andre professionelle holdsportsgrene. Men vi kan ikke ændre på det nu, så vi må bare forsøge at få det bedste ud af det, og så håbe for dansk håndbolds skyld, at man lærer af det så den her situation ikke opstår igen fremadrettet, siger TTH-direktør John Mikkelsen. Foto: Morten Stricker
Trods masser af forståelse fra resten af Håndbold-Danmark er det ikke lykkedes at finde en løsning, så TTH Holstebro undgår at skulle spille fire vigtige kampe på syv dage. Det er grotesk at sådan en situation kan opstå, siger direktør.

Holstebro: 14 timer efter den sidste kamp i DM-gruppespillet er spillet færdig i Aalborg er TTH Holstebros spillere og trænere forpligtet til at stå klar i Kiel, 377 kilometer længere mod syd.

Det er den situation, de danske repræsentanter i EHF Cuppens Final 4 må leve med. Trods en hel uge med samtaler frem og tilbage er det ikke lykkedes at finde en løsning, der kan skabe luft i kampprogrammet før den største opgave i klubbens historie.

- Alle parter i sagen, både Dansk Håndboldforbund, udvalget for professionel håndbold og de andre klubber i DM-slutspillet, har vist masser af forståelse for vores situation, men på grund af tidspresset har det ikke været muligt at finde en løsning, så nu kommer vi til at spille som planlagt. Med fire af sæsonens vigtigste kampe, der skal afvikles på syv dage, fortæller direktør John Mikkelsen.

Han har brugt de fleste vågne timer den seneste uge med at kommunikere frem og tilbage med de forskellige parter, men i sidste ende var det et regnestykke, der ikke kunne gå op.

- Udvalget for professionel håndbold ville ikke dispensere for princippet om at alle kampe i sidste runde skal spilles samtidigt, fordi det ville give hold mulighed for at spekulere i de andres resultater. Derfor kunne vores kamp mod Aalborg ikke blive spillet for eksempel dagen før. Udvalget gav os dog en anden mulighed, at hvis alle de syv andre klubber kunne acceptere at rykke hele spillerunden en dag frem, så var det okay, men det kunne ikke lade sig gøre med så kort varsel, fordi der er en masse praktiske ting omkring at afvikle en kamp, forklarer John Mikkelsen.

TTHs kalender

Søndag den 12. maj klokken 16.00: TTH - Skjern

Onsdag den 15. maj klokken 19.00: Aalborg - TTH

Torsdag den 16. maj klokken 11.30: Events og presseaktiviteter indtil klokken 21.00 i Kiel

Fredag den 17. maj klokken 18.00: TTH - THW Kiel

Lørdag den 18. maj klokken 18.00/20.45: Bronzekamp eller finale ved Final 4

Ingens skyld

Ifølge direktøren er hele situationen opstået fordi at ingen i Håndbold-Danmark havde taget notits af, at Final 4 blev rykket frem fra lørdag til fredag, i forbindelse med at værtsskabet blev tildelt tyske THW Kiel. Det var først da TTH begyndte at modtage informationer fra EHF i forbindelse med kvartfinalen, at man i TTH opdagede det og tog kontakt til DHF.

- Jeg ønsker ikke at skyde skylden efter nogen eller pege fingre, men jeg er rigtig ked af situationen. Både fordi det går ud over os, men også fordi det skader hele dansk håndbold, da der er vigtige koefficientpoint på spil ved Final 4, som bliver den til dato største sportslige opgave i TTH Holstebros historie, siger John Mikkelsen.

Når danske hold spiller i Europa, er der som hovedregel mindst to dage mellem kampene, så man både har en rejsedag og en hviledag. Da TTH allerede torsdag klokken 11.30 skal stille op i Kiel, til en hel dag med events og presseaktiviteter, forsvinder begge disse. Til sammenligning spiller de tre andre deltagere ved Final 4, Füchse Berlin, THW Kiel og FC Porto deres sidste turneringskampe inden Final 4 henholdsvis den 11. og 12. maj.

- Det er grotesk at sådan et program kan opstå, det kan jeg simpelthen ikke forstå, og det er svært at forestille sig det ske i andre professionelle holdsportsgrene. Men vi kan ikke ændre på det nu, så vi må bare forsøge at få det bedste ud af det, og så håbe for dansk håndbolds skyld, at man lærer af det så den her situation ikke opstår igen fremadrettet, siger John Mikkelsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce