Annonce
TTH Herrer

Ingen hjælp før Final 4: Siger nej til at flytte slutspilskampe

- Det er grotesk at sådan et program kan opstå, det kan jeg simpelthen ikke forstå, og det er svært at forestille sig det ske i andre professionelle holdsportsgrene. Men vi kan ikke ændre på det nu, så vi må bare forsøge at få det bedste ud af det, og så håbe for dansk håndbolds skyld, at man lærer af det så den her situation ikke opstår igen fremadrettet, siger TTH-direktør John Mikkelsen. Foto: Morten Stricker
Trods masser af forståelse fra resten af Håndbold-Danmark er det ikke lykkedes at finde en løsning, så TTH Holstebro undgår at skulle spille fire vigtige kampe på syv dage. Det er grotesk at sådan en situation kan opstå, siger direktør.

Holstebro: 14 timer efter den sidste kamp i DM-gruppespillet er spillet færdig i Aalborg er TTH Holstebros spillere og trænere forpligtet til at stå klar i Kiel, 377 kilometer længere mod syd.

Det er den situation, de danske repræsentanter i EHF Cuppens Final 4 må leve med. Trods en hel uge med samtaler frem og tilbage er det ikke lykkedes at finde en løsning, der kan skabe luft i kampprogrammet før den største opgave i klubbens historie.

- Alle parter i sagen, både Dansk Håndboldforbund, udvalget for professionel håndbold og de andre klubber i DM-slutspillet, har vist masser af forståelse for vores situation, men på grund af tidspresset har det ikke været muligt at finde en løsning, så nu kommer vi til at spille som planlagt. Med fire af sæsonens vigtigste kampe, der skal afvikles på syv dage, fortæller direktør John Mikkelsen.

Han har brugt de fleste vågne timer den seneste uge med at kommunikere frem og tilbage med de forskellige parter, men i sidste ende var det et regnestykke, der ikke kunne gå op.

- Udvalget for professionel håndbold ville ikke dispensere for princippet om at alle kampe i sidste runde skal spilles samtidigt, fordi det ville give hold mulighed for at spekulere i de andres resultater. Derfor kunne vores kamp mod Aalborg ikke blive spillet for eksempel dagen før. Udvalget gav os dog en anden mulighed, at hvis alle de syv andre klubber kunne acceptere at rykke hele spillerunden en dag frem, så var det okay, men det kunne ikke lade sig gøre med så kort varsel, fordi der er en masse praktiske ting omkring at afvikle en kamp, forklarer John Mikkelsen.

Annonce

TTHs kalender

Søndag den 12. maj klokken 16.00: TTH - Skjern

Onsdag den 15. maj klokken 19.00: Aalborg - TTH

Torsdag den 16. maj klokken 11.30: Events og presseaktiviteter indtil klokken 21.00 i Kiel

Fredag den 17. maj klokken 18.00: TTH - THW Kiel

Lørdag den 18. maj klokken 18.00/20.45: Bronzekamp eller finale ved Final 4

Ingens skyld

Ifølge direktøren er hele situationen opstået fordi at ingen i Håndbold-Danmark havde taget notits af, at Final 4 blev rykket frem fra lørdag til fredag, i forbindelse med at værtsskabet blev tildelt tyske THW Kiel. Det var først da TTH begyndte at modtage informationer fra EHF i forbindelse med kvartfinalen, at man i TTH opdagede det og tog kontakt til DHF.

- Jeg ønsker ikke at skyde skylden efter nogen eller pege fingre, men jeg er rigtig ked af situationen. Både fordi det går ud over os, men også fordi det skader hele dansk håndbold, da der er vigtige koefficientpoint på spil ved Final 4, som bliver den til dato største sportslige opgave i TTH Holstebros historie, siger John Mikkelsen.

Når danske hold spiller i Europa, er der som hovedregel mindst to dage mellem kampene, så man både har en rejsedag og en hviledag. Da TTH allerede torsdag klokken 11.30 skal stille op i Kiel, til en hel dag med events og presseaktiviteter, forsvinder begge disse. Til sammenligning spiller de tre andre deltagere ved Final 4, Füchse Berlin, THW Kiel og FC Porto deres sidste turneringskampe inden Final 4 henholdsvis den 11. og 12. maj.

- Det er grotesk at sådan et program kan opstå, det kan jeg simpelthen ikke forstå, og det er svært at forestille sig det ske i andre professionelle holdsportsgrene. Men vi kan ikke ændre på det nu, så vi må bare forsøge at få det bedste ud af det, og så håbe for dansk håndbolds skyld, at man lærer af det så den her situation ikke opstår igen fremadrettet, siger John Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Annonce