x
Annonce
TTH Herrer

Ingen hjælp før Final 4: Siger nej til at flytte slutspilskampe

- Det er grotesk at sådan et program kan opstå, det kan jeg simpelthen ikke forstå, og det er svært at forestille sig det ske i andre professionelle holdsportsgrene. Men vi kan ikke ændre på det nu, så vi må bare forsøge at få det bedste ud af det, og så håbe for dansk håndbolds skyld, at man lærer af det så den her situation ikke opstår igen fremadrettet, siger TTH-direktør John Mikkelsen. Foto: Morten Stricker
Trods masser af forståelse fra resten af Håndbold-Danmark er det ikke lykkedes at finde en løsning, så TTH Holstebro undgår at skulle spille fire vigtige kampe på syv dage. Det er grotesk at sådan en situation kan opstå, siger direktør.

Holstebro: 14 timer efter den sidste kamp i DM-gruppespillet er spillet færdig i Aalborg er TTH Holstebros spillere og trænere forpligtet til at stå klar i Kiel, 377 kilometer længere mod syd.

Det er den situation, de danske repræsentanter i EHF Cuppens Final 4 må leve med. Trods en hel uge med samtaler frem og tilbage er det ikke lykkedes at finde en løsning, der kan skabe luft i kampprogrammet før den største opgave i klubbens historie.

- Alle parter i sagen, både Dansk Håndboldforbund, udvalget for professionel håndbold og de andre klubber i DM-slutspillet, har vist masser af forståelse for vores situation, men på grund af tidspresset har det ikke været muligt at finde en løsning, så nu kommer vi til at spille som planlagt. Med fire af sæsonens vigtigste kampe, der skal afvikles på syv dage, fortæller direktør John Mikkelsen.

Han har brugt de fleste vågne timer den seneste uge med at kommunikere frem og tilbage med de forskellige parter, men i sidste ende var det et regnestykke, der ikke kunne gå op.

- Udvalget for professionel håndbold ville ikke dispensere for princippet om at alle kampe i sidste runde skal spilles samtidigt, fordi det ville give hold mulighed for at spekulere i de andres resultater. Derfor kunne vores kamp mod Aalborg ikke blive spillet for eksempel dagen før. Udvalget gav os dog en anden mulighed, at hvis alle de syv andre klubber kunne acceptere at rykke hele spillerunden en dag frem, så var det okay, men det kunne ikke lade sig gøre med så kort varsel, fordi der er en masse praktiske ting omkring at afvikle en kamp, forklarer John Mikkelsen.

Annonce

TTHs kalender

Søndag den 12. maj klokken 16.00: TTH - Skjern

Onsdag den 15. maj klokken 19.00: Aalborg - TTH

Torsdag den 16. maj klokken 11.30: Events og presseaktiviteter indtil klokken 21.00 i Kiel

Fredag den 17. maj klokken 18.00: TTH - THW Kiel

Lørdag den 18. maj klokken 18.00/20.45: Bronzekamp eller finale ved Final 4

Ingens skyld

Ifølge direktøren er hele situationen opstået fordi at ingen i Håndbold-Danmark havde taget notits af, at Final 4 blev rykket frem fra lørdag til fredag, i forbindelse med at værtsskabet blev tildelt tyske THW Kiel. Det var først da TTH begyndte at modtage informationer fra EHF i forbindelse med kvartfinalen, at man i TTH opdagede det og tog kontakt til DHF.

- Jeg ønsker ikke at skyde skylden efter nogen eller pege fingre, men jeg er rigtig ked af situationen. Både fordi det går ud over os, men også fordi det skader hele dansk håndbold, da der er vigtige koefficientpoint på spil ved Final 4, som bliver den til dato største sportslige opgave i TTH Holstebros historie, siger John Mikkelsen.

Når danske hold spiller i Europa, er der som hovedregel mindst to dage mellem kampene, så man både har en rejsedag og en hviledag. Da TTH allerede torsdag klokken 11.30 skal stille op i Kiel, til en hel dag med events og presseaktiviteter, forsvinder begge disse. Til sammenligning spiller de tre andre deltagere ved Final 4, Füchse Berlin, THW Kiel og FC Porto deres sidste turneringskampe inden Final 4 henholdsvis den 11. og 12. maj.

- Det er grotesk at sådan et program kan opstå, det kan jeg simpelthen ikke forstå, og det er svært at forestille sig det ske i andre professionelle holdsportsgrene. Men vi kan ikke ændre på det nu, så vi må bare forsøge at få det bedste ud af det, og så håbe for dansk håndbolds skyld, at man lærer af det så den her situation ikke opstår igen fremadrettet, siger John Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce