Annonce
Kultur

Ingen gik stå eller blev kede af det: Den klassiske musik trives

Hver deltager måtte spille i op til fem minutter, men det var intet krav. Nogle spillede for eksempel kun i et minut. - Der var masser af stemning og mennesker dagen lang, siger arrangør og klaverlærer Elisabeth Colding Sivertsen. På billedet til venstre ses en af de unge deltagere, Sophia Majgaard Vermuth fra Holstebro. Foto: Morten Stricker
Musikkonkurrence på Holstebro Musikskole vil kun blive endnu større - i både deltagerantal og niveau - forudser arrangør efter søndagens konkurrence.

Holstebro: Det ene øjeblik gik en elev på scenen med fire års erfaring ved klaverets tangenter, det næste var det en deltager med blot fire måneders erfaring.

Det var vilkårene, da 41 personer deltog i konkurrencen "Børn Spiller Klassisk" på Holstebro Musikskole søndag. Niveauforskellene var dog intet problem, fortæller arrangør og klaverlærer Elisabeth Colding Sivertsen.

- Der var ingen, som faldt igennem, gik i stå eller blev kede af det. Det gik bare perfekt. Alle mødte op, var velforberedte og spillede op til deres bedste.

- Dommerne ved også, hvor længe hver deltager har spillet, så det forholdt de sig til i deres bedømmelse, men oftest var det naturligvis de bedste, der vandt. Blandt andet var der også præmier til den deltager, der var nået længst, altså en opmuntringspræmie, så folk møder anerkendelse, siger Elisabeth Colding Sivertsen.

Konkurrencen var for 7-12-årige, og der deltog 40 elever fra Holstebro Musikskole samt én deltager, Elisabeth Colding Sivertsen tidligere har undervist, men siden er skiftet til en underviser i Aarhus.

Det er tredje gang, "Børn Spiller Klassisk" fandt sted. Det første år med blot syv deltagere, sidste år var der 32, inden den hidtidige rekord i weekenden.

- Jeg vil kun gætte på, at deltagerantallet vil fortsætte med at stige og selvfølgelig også niveauet, hvilket det har gjort hidtil. Den kommentar fik vi også fra dommerne - at de kunne se tydelige forbedringer, og at den klassiske musik har det godt og trives, og det må man sige, at den gør, siger Elisabeth Colding Sivertsen.

Martin Qvist og Ana Feitosa fra Ensemble MidtVest var dommere, og der blev dystet om penge- og sponsorpræmier. Deltagerne brugte så forskellige instrumenter som klaver, violin, cello, obo, guitar, trompet og tværfløjte.

Arrangøren har tidligere fortalt om værdien af at afholde en konkurrence:

- Det er noget, der tænder ilden hos rigtig mange børn - også selvom de ved, at de måske ikke vinder. Men børn elsker at have et mål med det de foretager sig, og det får de med konkurrencen, har Elisabeth Colding Sivertsen ved en tidligere lejlighed fortalt.

Annonce

De fik en præmie

Deltagere op til 10 år:

1. Carl Vestergård Follesen, klaver, 7 år.

2. Theodora Gogu, klaver, 8 år.

3. Emiliya Ivanchenko, klaver, 9 år og Theodora Colding Qvist, klaver, 9 år.

4: Klara-Sofie Kaul Steffensen, cornet, 7 år.

Deltagere for aldersgruppen 11-12 år:

1. Ilinca Cutoi-Toft, klaver, 11 år.

2. Nikolaj Rud Overgaard, klaver, 12 år.

3. Iris Colding Qvist, klaver, 12 år.

4. Benjamin Olivarius, obo, 11 år.

Særpris: Normann Clausen, cello, 10 år og Daria Atelesei, klaver, 10 år.

Pris for bedste wienerklassisk: Josefine Ma Kristensen, klaver, 11 år.

Pris for bedste performance: Martin Grøndal Kristensen, violin, 11 år.

Talentpris samt "morgendagens stjerner": Nikolaj Rud Overgaard, klaver, 12 år.

Pris for store fremskridt på kort tid: Julie Halkjær, klaver, 12 år.

41 børn deltog i konkurrencen "Børn spiller klassisk". Her ses Samuel Pedersen. Foto: Morten Stricker
41 børn deltog i konkurrencen "Børn spiller klassisk". Her ses Daria Atelesei. Foto: Morten Stricker
Omkring 40 børn var tilmeldt konkurrencen "Børn spiller klassisk" der i weekenden blev afholdt på Holstebro Musikskole. Foto: Morten Stricker
Omkring 40 børn var tilmeldt konkurrencen "Børn spiller klassisk" der i weekenden blev afholdt på Holstebro Musikskole. Foto: Morten Stricker
Omkring 40 børn var tilmeldt konkurrencen "Børn spiller klassisk" der i weekenden blev afholdt på Holstebro Musikskole. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce