Annonce
Kultur

Ingen gik stå eller blev kede af det: Den klassiske musik trives

Hver deltager måtte spille i op til fem minutter, men det var intet krav. Nogle spillede for eksempel kun i et minut. - Der var masser af stemning og mennesker dagen lang, siger arrangør og klaverlærer Elisabeth Colding Sivertsen. På billedet til venstre ses en af de unge deltagere, Sophia Majgaard Vermuth fra Holstebro. Foto: Morten Stricker
Musikkonkurrence på Holstebro Musikskole vil kun blive endnu større - i både deltagerantal og niveau - forudser arrangør efter søndagens konkurrence.
Annonce

Holstebro: Det ene øjeblik gik en elev på scenen med fire års erfaring ved klaverets tangenter, det næste var det en deltager med blot fire måneders erfaring.

Det var vilkårene, da 41 personer deltog i konkurrencen "Børn Spiller Klassisk" på Holstebro Musikskole søndag. Niveauforskellene var dog intet problem, fortæller arrangør og klaverlærer Elisabeth Colding Sivertsen.

- Der var ingen, som faldt igennem, gik i stå eller blev kede af det. Det gik bare perfekt. Alle mødte op, var velforberedte og spillede op til deres bedste.

- Dommerne ved også, hvor længe hver deltager har spillet, så det forholdt de sig til i deres bedømmelse, men oftest var det naturligvis de bedste, der vandt. Blandt andet var der også præmier til den deltager, der var nået længst, altså en opmuntringspræmie, så folk møder anerkendelse, siger Elisabeth Colding Sivertsen.

Konkurrencen var for 7-12-årige, og der deltog 40 elever fra Holstebro Musikskole samt én deltager, Elisabeth Colding Sivertsen tidligere har undervist, men siden er skiftet til en underviser i Aarhus.

Det er tredje gang, "Børn Spiller Klassisk" fandt sted. Det første år med blot syv deltagere, sidste år var der 32, inden den hidtidige rekord i weekenden.

- Jeg vil kun gætte på, at deltagerantallet vil fortsætte med at stige og selvfølgelig også niveauet, hvilket det har gjort hidtil. Den kommentar fik vi også fra dommerne - at de kunne se tydelige forbedringer, og at den klassiske musik har det godt og trives, og det må man sige, at den gør, siger Elisabeth Colding Sivertsen.

Martin Qvist og Ana Feitosa fra Ensemble MidtVest var dommere, og der blev dystet om penge- og sponsorpræmier. Deltagerne brugte så forskellige instrumenter som klaver, violin, cello, obo, guitar, trompet og tværfløjte.

Arrangøren har tidligere fortalt om værdien af at afholde en konkurrence:

- Det er noget, der tænder ilden hos rigtig mange børn - også selvom de ved, at de måske ikke vinder. Men børn elsker at have et mål med det de foretager sig, og det får de med konkurrencen, har Elisabeth Colding Sivertsen ved en tidligere lejlighed fortalt.

De fik en præmie

Deltagere op til 10 år:

1. Carl Vestergård Follesen, klaver, 7 år.

2. Theodora Gogu, klaver, 8 år.

3. Emiliya Ivanchenko, klaver, 9 år og Theodora Colding Qvist, klaver, 9 år.

4: Klara-Sofie Kaul Steffensen, cornet, 7 år.

Deltagere for aldersgruppen 11-12 år:

1. Ilinca Cutoi-Toft, klaver, 11 år.

2. Nikolaj Rud Overgaard, klaver, 12 år.

3. Iris Colding Qvist, klaver, 12 år.

4. Benjamin Olivarius, obo, 11 år.

Særpris: Normann Clausen, cello, 10 år og Daria Atelesei, klaver, 10 år.

Pris for bedste wienerklassisk: Josefine Ma Kristensen, klaver, 11 år.

Pris for bedste performance: Martin Grøndal Kristensen, violin, 11 år.

Talentpris samt "morgendagens stjerner": Nikolaj Rud Overgaard, klaver, 12 år.

Pris for store fremskridt på kort tid: Julie Halkjær, klaver, 12 år.

41 børn deltog i konkurrencen "Børn spiller klassisk". Her ses Samuel Pedersen. Foto: Morten Stricker
41 børn deltog i konkurrencen "Børn spiller klassisk". Her ses Daria Atelesei. Foto: Morten Stricker
Omkring 40 børn var tilmeldt konkurrencen "Børn spiller klassisk" der i weekenden blev afholdt på Holstebro Musikskole. Foto: Morten Stricker
Omkring 40 børn var tilmeldt konkurrencen "Børn spiller klassisk" der i weekenden blev afholdt på Holstebro Musikskole. Foto: Morten Stricker
Omkring 40 børn var tilmeldt konkurrencen "Børn spiller klassisk" der i weekenden blev afholdt på Holstebro Musikskole. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce