x
Annonce
Basketball

Ingen DM-kvartfinale til basketdamerne: - Jeg er virkelig, virkelig lettet

Kaptajnen, Madison Dackin, har spillet sin sidste kamp for Lemvig Basket. Hun har i disse corona-tider valgt at tage hjem til USA. Kali Koenig er fulgt trop. Arkiv: Johan Gadegaard
En skuffende sæson slutter uden en mulighed for at skabe en sensation og sende de forsvarende mestre fra BK Amager ud. Coach Ivana Udovalieva puster ud, efter at Dameligaen har aflyst resten af sæsonen grundet corona-situationen.

Lemvig: 17 nederlag i 19 kampe. Det kommer til at være det slutfacit, Ivana Udovalieva, kan huske tilbage på i sin første sæson som chefcoach for Lemvig Basket.

Trods en sidsteplads i grundspillet fik holdet en chance for at vende skuden over to - eventuelt tre - kvartfinalekampe mod BK Amager. Første stik vandt københavnerne 75-68, men Lemvig-damerne kæmpede bravt i opgøret for 18 dage siden.

Mandag aften stod det dog klart, at ligadamerne ikke kommer til at tage revanche. Dameligaen har valgt at aflyse resten af sæsonen som følge af corona-krisen.

- Det er helt klart det bedste at gøre. Det eneste jeg undrer mig over er, hvorfor det tog så lang tid at aflyse. Både i Sverige og i Tyskland aflyste man med det samme, og herrernes liga blev afblæst for en uge siden, fortæller Ivana Udovalieva.

Annonce

Største profiler rejst hjem

Hun havde hørt rygter om, at Dameligaen overvejede at finde en måde, hvorpå en FinalFour kunne arrangeres. Og skulle Lemvig Basket deltage i en sådan turnering, ville der opstå panik.

Allerede sidste søndag valgte damernes anfører, Madison Dackin, og skarpskytten, Kali Koenig, nemlig at vende hjem og blive i USA.

Kun fem navne er nu tilbage på coachens holdkort.

- Det er jo svært nok at klare sig gennem kampene med syv spillere. Altså hvad skulle jeg stille op? Jeg har været ret bekymret for, at de på en eller anden måde vil afvikle turneringen senere, så jeg er virkelig, virkelig lettet, siger Ivana Udovalieva.

Træneren opfordrer sine spillere til at løbetræne, så formen holdes ved lige, indtil den smalle trup igen kan mødes i hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce