Annonce
Erhverv

2019 er udråbt som det store udviklingsår, men ingen søgte om 5 x 10.000 kroner til at skabe liv i byen

Holstebros unge har ikke brugt muligheden for at søge 5x10.000 kroner. Árkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Udvikling har ikke modtaget en eneste ansøgning fra Holstebros unge til idépulje på 50.000 kroner og gratis husleje i forsøget på at skabe mere liv i midtbyen.

Holstebro: 2019 er udråbt som det store udviklingsår i Holstebro.

Med selskabet Holstebro Udvikling er endemålet en færdig arkitektplan over bymidten i Holstebro med hovedvægt på, hvad sygehusgrunden skal bruges til. Efter planen skal vinderplanen findes inden nytår.

I løbet af de første måneder har befolkningen i Holstebro været på banen med ideer til, hvordan bymidten i Holstebro kan se ud i fremtiden. Der kom blandt andet flere forslag fra byens unge. De unge lagde ikke skjul på, at der stort set ikke skete noget i midtbyen efter 17.30. Det var med andre ord ret kedeligt at være ung i Holstebro om aftenen. Budskabet var, at der manglede steder, hvor de unge kan mødes - uden at skulle betale dyre cafépriser for øl og kaffe.

Det var grunden til, at Holstebro Udvikling smed 50.000 kroner i en pulje, hvor byens unge kan søge om 10.000 kroner til projekter, der kan være med til at skabe mere liv i Holstebro. Det var også muligt at opnå gratis husleje i en af de tomme butikker i gågaden. Det skete i samarbejde med foreningen Holstebro Cityvækst.

Men de unge har ikke taget imod tilbuddet om en solid økonomisk håndsrækning. Holstebro Udvikling har ikke modtaget en eneste ansøgning om penge og gratis husleje.

- Det er lidt skuffende, at der ikke er kommet nogle ansøgninger fra de unge endnu. Jeg er dog ikke så forundret over det, da mange unge har været optaget af eksamen de sidste par måneder, siger Jesper Larsen, der er direktør i Holstebro Udvikling.

Han har ikke opgivet at komme af med pengene for at give mere liv til bymidten.

- Vi fortsætter efter sommerferien. Jeg tror på, at der nok skal komme ansøgninger fra de unge. Vi vil gøre opmærksom på muligheden på den anden side af sommerferien, siger Jesper Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce