Annonce
Kultur

Fik genoplivet byfesten sidste år: Ingeborg og Rebekka klarer byfesten igen i år - og igen næste år

Ingeborg Kattenhøj og Rebekka Schmidt Madsen er for andet år i træk tovholdere på sommerfesten i Ryde. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg

Ryde: De to 17-årige piger Ingeborg Kattenhøj og Rebekka Schmidt Madsen fik sidste år genoplivet byfesten i Ryde efter et par år uden årlige sommerfest. Og det lå næsten i kortene, at de også skulle arrangere i år.

- Hvis der skal ske noget, er det jo nok os. Vi gik i gang allerede i maj med at booke festteltet og hoppeborgen. Der er utroligt mange ting at holde styr på, og mange folk, vi lige skal have prikket til, siger Rebekka, der netop er gået i gang med 2. HTX i Holstebro, hvor Ingeborg går på almen gymnasium.

Byfesten kører efter samme koncept som sidste år, men dog med et par nyskabelser. Et cykelsponsorløb torsdag har hægtet sig på den lokale byfest, og det er arrangørerne meget begejstrede for.

- Det er helt vildt dejligt og fint, at der skabes midler til mere aktivitet i lokalområdet, siger Rebekka.

Lørdag lægges ud med kaffe og rundstykker i festteltet efterfulgt af familiebanko. En af de lokale ildsjæle har haft stor succes med at skaffe gode gevinster.

Senere spilles høvdingebold, og ungdomsforeningen afprøver et nyt bowl-koncept.

Om aftenen tændes grillen, så familierne kan stege det medbragte kød, spejderne sørger for pandekagebagning, og teenklubben arrangerer aftenløb.

- Der er også gang i pølsevognen og lagt op til hygge, fortæller Rebekka Schmidt Madsen.

Søndag er der høstgudstjeneste i præstegårdshaven efterfulgt af en let kirkefrokost, som menighedsrådet står for. Om eftermiddagen er der gadefodbold og kaffebord med kager leveret af lokale kagebagere.

Igen søndag aften er der fællesspisning.

- Her får vi maden udefra, så det er nemt for familien, forklarer Rebekka.

Og tilføjer, at de veninder også er klar til at arrangere næste års byfest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce