Annonce
Kultur

Fik genoplivet byfesten sidste år: Ingeborg og Rebekka klarer byfesten igen i år - og igen næste år

Ingeborg Kattenhøj og Rebekka Schmidt Madsen er for andet år i træk tovholdere på sommerfesten i Ryde. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg

Ryde: De to 17-årige piger Ingeborg Kattenhøj og Rebekka Schmidt Madsen fik sidste år genoplivet byfesten i Ryde efter et par år uden årlige sommerfest. Og det lå næsten i kortene, at de også skulle arrangere i år.

- Hvis der skal ske noget, er det jo nok os. Vi gik i gang allerede i maj med at booke festteltet og hoppeborgen. Der er utroligt mange ting at holde styr på, og mange folk, vi lige skal have prikket til, siger Rebekka, der netop er gået i gang med 2. HTX i Holstebro, hvor Ingeborg går på almen gymnasium.

Byfesten kører efter samme koncept som sidste år, men dog med et par nyskabelser. Et cykelsponsorløb torsdag har hægtet sig på den lokale byfest, og det er arrangørerne meget begejstrede for.

- Det er helt vildt dejligt og fint, at der skabes midler til mere aktivitet i lokalområdet, siger Rebekka.

Lørdag lægges ud med kaffe og rundstykker i festteltet efterfulgt af familiebanko. En af de lokale ildsjæle har haft stor succes med at skaffe gode gevinster.

Senere spilles høvdingebold, og ungdomsforeningen afprøver et nyt bowl-koncept.

Om aftenen tændes grillen, så familierne kan stege det medbragte kød, spejderne sørger for pandekagebagning, og teenklubben arrangerer aftenløb.

- Der er også gang i pølsevognen og lagt op til hygge, fortæller Rebekka Schmidt Madsen.

Søndag er der høstgudstjeneste i præstegårdshaven efterfulgt af en let kirkefrokost, som menighedsrådet står for. Om eftermiddagen er der gadefodbold og kaffebord med kager leveret af lokale kagebagere.

Igen søndag aften er der fællesspisning.

- Her får vi maden udefra, så det er nemt for familien, forklarer Rebekka.

Og tilføjer, at de veninder også er klar til at arrangere næste års byfest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce