Annonce
Mærkedage

Ingas fantastiske sirupskager gik som varmt brød til julemarkeder

Hanne Christiansen skriver på vegne af familien følgende minderod over Inga Marie Jensen, Sevel:

Min elskede hustru, vores mor, svigermor, bedstemor, mormor, farmor og oldemor sov stille ind d. 29.10 19 i sit hjem i Sevel omgivet af sine kære.

Det vigtigste for Inga har altid været sin familie. Hun var gift med Vagn gennem 47 år og havde fem børn, 11 børnebørn og seks oldebørn. Og alle havde en stor plads i hendes hjerte. Hendes store gæstfrihed og uendelige omsorg for alle var noget, mange mærkede til. Hun har strikket prinsessetæpper, kjoler, trøjer, sjaler med videre til alle sine kære små. Hun har været samlingspunkt, når mand, børn og børnebørn har været med i levendegørelse hver sommer og jul på Hjerl Hede, hvor hun også selv har været aktiv igennem mange år. Der blev hun også kendt for sin åbenhed og sin varme over for alle - også uden for familien.

Inga arbejdede i hjemmeplejen i Skive, Vinderup og Sevel, og efter at have kørt som ufaglært hjælper i mange år tog hun uddannelsen til sosuhjælper. Efter pensionen kunne hun ikke slippe sit arbejde hverken i tanke eller handling. Hun blev ved med at komme på Plejehjemmet i Sevel som frivillig ildsjæl, og familie og venner nød godt af hende store plejeomsorg, ikke mindst hendes mand Vagn, da han blev alvorligt syg. Der var hun der 100 procent for ham i alt og hjalp ham igennem den svære tid. Hun er årsagen til, at han er her i dag.

Hjemmelavet mad var også en af Ingas store glæder. Hun tilbragte mange timer i køkkenet, hvor hun var fantastisk til at udnytte havens frugter og bær til at lave alskens gode traditionelle retter, og alle familie og venner har nydt godt af hjemmebagte kager, ikke mindst de berømte sirupskager, der også gik som varmt brød på julemarkeder. Mange børn og børnebørn har prøvet at komme med en tom kagedåse og vupti havde Inga bagt og fyldt dåsen, også selvom det ikke helt var jul. Og julen var Ingas yndlingshøjtid. Huset var pyntet op med guld og nisser, og Inga nød julen, da det også er den højtid, hvor familien samledes flest gange.

Inga kunne også lide at rejse og har været på mange ture i Danmark med familien, men også længere væk på busture til blandt andet Tyskland, Østrig, Italien med flere. Men det var nu alligevel hjemegnen, der fyldte mest. Inga er født og opvokset i Iglsø, og i 1973 flyttede hun med Vagn til deres nybyggede hus i Mogenstrup, hvor de boede og fik en stor omgangskreds frem til år 2000, hvor de flyttede til Hjerm. Der faldt hun aldrig til, så da Vagn igen renoverede hus, og de flyttede til Sevel, følte hun bogstavelig talt, at hun kom hjem. Og selvom hun forlod os alt alt for tidligt, var det også en fin afslutning at sove ind i sin egen stue med familien omkring sig.

Ære være hendes minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];