Annonce
Vinderup

Indvier veteran-båd med kampvogn og redningshelikopter

Det bliver en kampvogn som denne, der lørdag triller ind på marinaen i Handbjerg. Pressefoto
Lørdag er der dømt action på Handbjerg Marina, når veteran-projekt S/Y Veteranen skal indvies.
Annonce

Handbjerg: En 42 tons tung Leopard 1A5-kampvogn ruller lørdag ind på parkeringspladsen ved Handbjerg Marina og sætter rammerne for den officielle indvielse.

Lørdag skal projektet S/Y Veteranen nemlig søsættes med en officiel indvielse. Projektet centrerer sig om den 14-meter lange båd, som krigsveteran Jesper Steenberg Larsen har købt, og som nu skal sejle PTSD-ramte soldater og politifolk ud på verdenshavene. Projektet er et forsøg på at få veteranerne til at finde vejen ud af PSTD'en ved at indgå i nye fællesskaber.

- Jeg er gået fra at være frustreret over, at der ikke var nogen tilbud, der rigtig kunne hjælpe en som mig til at tænke, nu gør jeg selv noget ved det. Projektet med S/Y Veteranen har givet mig et formål og sammenhold med andre i samme situation, siger initiativtager til projektet, Jesper Steenberg, der har haft veteran Claus Brandborg med fra starten af projektet:

- Vi oplever, at når vi lægger fra land, bliver stressen på kajen. Vi kan bedre sove og fungere, når vi er sammen på båden, siger Claus Brandborg.

De får lørdag selskab på marinaen af borgmester H.C. Østerby, politidirektør Jens Kaasgaard og regimentschef for Jydske Dragonregiment, oberst Anders Poulsen. De to sidstnævnte skal navngive den båd, som en PTSD-ramt bådejer fra Randers har valgt at knytte til projektet.

Udover navngivning, taler og kampvogn, vil også flyvevåbnets AW101 Merlin redningshelikopter foretage en såkaldt SAR-øvelse (Search And Rescue red.) uden for havnebassinet på dagen.

- Alle er velkomne, store som små, når vi samles på Handbjerg Marina, siger Jesper Steenberg om arrangementet, der starter klokken ti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce