Læserbrev

Indvandrere. Andreas Steenbergs hukommelsessvigt

Tommy Ørum Pedersen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Debat: Andreas Steenberg (AS) udlændinge ordfører for de Radikale Venstre, prøver i læserbrev på debatsiderne den 27. april i denne avis, at forklare os om hvor meget ikke-vestlige indvandrere bidrager, til det danske samfund.

AS fortæller at i 2016 var udgiften 30 milliarder kroner. Det, han ikke fortæller, er at det er nettobeløbet.

Således kom der i April 2017 en økonomisk analyse fra Finansministeriet, bilag 3, tabel 1, hvor man kan læse følgende: "Udgifter til ikke-vestlige indvandrere udgør 55 milliarder kroner/år og til deres efterkommere 23 milliarder kroner/år - i alt 78 milliarder kroner/år". De 30 milliarder kroner er netto og uden udgifter til efterkommere.

Indvandreres udgifter til politi-, domstole og fængselsvæsen indgår i det kollektive forbrug, altså fordelt på alle os andre. AS har også glemt den store renteudgift til statslån for at finansiere hans 30 milliarder kroner netto, til indvandrere.

Glemt er også alle de ulykkeligheder, indvandrere har ført med sig - alle ved at, ikke-vestlige indvandrere er flere gange mere kriminelle end danskere (somaliere er otte gange mere), det gælder mord, vold, voldtægter og anden kriminalitet. AS glemmer også alle de ulykkelige familier volden er gået ud over. AS har jo nok ikke stået med en datter, der er blevet voldtaget eller et familiemedlem, der er dræbt, så ingen ynk til danske familier.

AS tænker derimod meget på ikke-vestlige indvandrere, så meget at han gerne vil have flere til landet som arbejdskraft, er det en morsomhed?

Jeg vil derimod opfordre AS til at få de mange tusinde indvandrerkvinder, der går derhjemme på vores andres bekostning, i arbejde. Hvis det lykkedes, er AS en dygtig mand.

Hvis vi havde de mange milliarder til os, selv var der penge til skole, sygehuse, hjemløse, ældre og tidlig pension. Tænk på det.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Gråkjær henter stor ordre 'på hjemmebane'

Holstebro

Stor materiel skade: To biler stødte sammen i kryds

Struer For abonnenter

På visit i virkeligheden: Vi får fanget nogle børn tidligere og givet dem den hjælp, de har brug for, tidligere

Holstebro

Budgetgyser: Kæmpestor usikkerhed om kommunens økonomi

Danmark For abonnenter

Carl Holst om balladen i Venstre: Jeg fik ret, men ikke min vilje

Leder For abonnenter

Hvad blev der af valgløfterne?

Da Socialdemokraterne for få måneder siden førte kampagne for at overtage regeringsmagten, var investeringen i at få gjort Holstebro-motorvejen helt færdig i fokus. Hullerne i motorvejsnettet rundt om Herning skulle lukkes. Ingen tvivl om det. Projektet var en del af det - omfangsrige - katalog over trafikinvesteringer, som Socialdemokraterne var rejsende med i valgkampen. Og for en af partiets store stemmeslugere - og den af partiets kandidater med absolut flest stemmer i Vestjyllands Storkreds - Annette Lind, var motorvejshullerne en decideret mærkesag. Nu er det for alvor blevet politisk hverdag. Løfterne fra valgkampen skal omsættes til realiteter, og så ser verden pludselig anderledes ud. Transportminister Benny Engelbrecht var i går i samråd, hvor han understregede - ligesom han gjorde her i avisen i sidste måned - at forhandlingerne om nye trafikinvesteringer starter med et blankt stykke papir. Med andre ord er ingen af de projekter, partiet har støttet før valget, nu prioriteret højere end andet, der måtte dukke op i forhandlingerne med støttepartierne. Traditionelt er asfalt og motorveje ikke højt på dagsordenen hos SF og Enhedslisten, som Socialdemokraterne skal have med på vognen, så motorvejen har igen fået lange udsigter. Det er rigtig ærgerligt, for der er stadig et solidt politisk flertal på Christiansborg for at lukke hullerne. Hvis Socialdemokraterne vel at mærke stadig er af den overbevisning. Men intet tyder på, at det flertal kommer til at indgå en aftale på et område, hvor interesserne er mange, og ønskerne til investeringer er stort set uendelige. Lokale politikere og erhvervslivet har således fortsat en stor opgave i at gøre opmærksom på, at hullerne i motorvejsnettet er et problem. Ikke mindst i forhold til trafiksikkerheden. Ved en lignende vejstrækning ved Brande resulterede en periode med hul i motorvejsnettet i adskillige ulykker og flere dræbte. Man kan frygte, at det samme bliver resultatet her. Det er blot to uger siden, en 47-årig mand mistede livet i et frontalt sammenstød på den udskældte strækning.

Holstebro

UCH-elever viste deres skills frem

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Vinderup

Nye byggegrunde skal stå klar til sommer

Vinderup

Ønske til staten: Lav cykeltunnel ved ny cykelsti

Annonce