Annonce
Erhverv

Vestjysk industriformand: Lønkompensation skal afvikles klogt - og med ny vægt på det grønne

Selv om Hvidbjerg Vinduet er sluppet glat gennem coronakrisen - og oven i købet ansætter nye - er direktør Claus Arberg, der også er formand for DI Midt-Vest glad for, at ordningen med lønkompensation nu forlænges til 29 august. Især underleverandører indenfor industrien er fortsat ramt af manglende omsætning. Arkivfoto: Allan Damgaard
Lokal industriformand er tilfreds med forlængelse af lønkompensationsordning for hjemsendte til 29. august. Men ser også gerne nye ordninger med vægt på arbejspladser som led i grøn omstilling og klima

HOLSTEBRO/STRUER: Den ordning, hvor firmaer under corona-krisen kan få delvis lønkompensation fra staten for hjemsendte medarbejdere, er forlænget til 29. august. Regeringen har nemlig aftalt med arbejdsmarkedets parter, at ordningen alligevel ikke stopper 8. juli.

Den forlængelse er Claus Arberg, der er formand for Dansk Industri Midt-Vest og direktør for Hvidbjerg Vinduet tilfreds med.

- Det betyder, at de brancher, som har været hårdt medtaget på grund af corona, fortsat kan få hjælp, og det er positivt, siger han.

Hele rejsebranchen med lufthavne, hoteller og turisme samt underholdning har været særligt hårdt ramt. Men også dele af industrien har været ramt.

- Det er nok især uderleverandører indenfor maskiner og auto, som har været hårdt ramt, fordi en del udenlandske virksomheder har haft lukket produktionen. Og her er det uklart, hvornår de starte op igen, og om det vil være med en mindre produktion, siger Claus Arberg.

Det afgørende vil være, hvordan omsætningen af biler, maskiner og udstyr vil udvikle sig efter krisen.

- Nogle underleverandører var ikke så hårdt ramt i starten. Men hvor kunderne i mellemtiden har fyldt lagrene, og så kan det tage længere tid at komme op i gear igen, siger Claus Arberg.

Gang i byggerenovering

Hvidbjerg Vinduet, hvor han er direktør, har til gengæld ikke brugt ordningen med lønkompensation, og her kører produktionen fint.

- Vi har nyansat cirka 12 mand og skal op på 20 ekstra for at klare efterspørgslen. Men vi er også i vores højsæson, siger Claus Arberg.

Han oplever, at det især er private, som vælger at renovere et hus eller et sommerhus.

- Der er også god afsætning hos køkkenproducenter og producenter af indvendige døre. Jeg fornemmer, at mange har fået fokus på det nære, mens de har gået hjemme - og har valgt at investere noget i egen bolig, siger Claus Arberg.

- Måske bruger folk nogle af de penge, som de ellers ville have brugt til at rejse sydpå i ferien, i hus eller sommerhus, siger han.

Nybyggeriet har stort set kørt planmæssigt, mens nogle større renoveringer i boligblokke har været på pause, hvis håndværkerne skulle ind i boligen.

- Men nu kører det også igen, siger Claus Arberg.

Hvidbjerg Vinduet producerer plastvinduer på fabrikken i Hvidbjerg, men har også en fabrik i Nors med produktion af træ/alu vinduer, og de to fabrikker har cirka 100 ansatte hver.

Annonce

Skal stoppe igen

Vismænd har advaret mod at forlænge ordninger med lønkompensation, fordi det kan holde hånden under nogle virksomheder, som ellers ville lukke på grund af dårlig indtjening. Og hindre, at nye virksomheder kommer igang.

- Jeg er enig i, at man skal finde en klog måde at komme ud af ordningen med tilskud og få en normalisering. Men herunder skal man heller ikke sætte det hele til, når der er blevet brugt milliarder på at sikre arbejdspladser. Men det er heldigvis op til politikerne, siger Claus Arberg.

For at skubbe gang i produktionen, ser han gerne, at man inddrager behovet for en grøn omstilling i forbindelse med nye støtteordninger.

- Man skal gerne lave ordninger, hvor man tager fat klimatiltag og på den grønne omstilling på en klog måde, og samtidig skaber nye arbejdspladser i de relevante brancher, siger Claus Arberg.

I ordningen med lønkompensation kan virksomher få dækket 75 procent af lønnen til funktionærer og 90 procent af lønnen til timelønnede, der er sendt hjem. Dog højst 30.000 kroner for hver hjemsendt om måneden.

Annonce
Holstebro

SFO-ledere peger på flere forklaringer: De yngste børn strømmer til sfo'erne - de ældste siver

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Tyve tog to timer om at stjæle 45 opvaskemaskiner og tørretumblere: Det værste er, at de stjal to bestemte hvidevarer

Sport For abonnenter

Fløjspiller efter nederlag: - Ville gerne have haft to point med hjem fra min gamle hjemmebane

Erhverv

Avlere holder igen med at sælge: - Der kommer jo ikke flere skind, så der er ingen grund til at forære dem væk

Sport For abonnenter

Breddehåndbolden ruller igen efter corona: - Aner ikke hvad de andre hold kommer med

Holstebro

Vil have drøftet mængden af lukkede punkter: For at være helt ærlig, havde jeg ikke spekuleret over det

Debat For abonnenter

Manden har jo ret - vi får for lidt

Erhverv

Åbent Landbrug skal tage livet af skræmmekampagner

Holstebro

Finn samler på en ting, vi allesammen har gået med i lommen: - Der er mange samlere, der køber bare for at købe

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Struer

Ny genbrugsplads skal være klar i slutningen af maj næste år

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Døde insekter var med til at give sur smiley: Jeg synes, at de var hårde ved mig

Annonce