Annonce
Holstebro

Indstillet til ildsjælepris: Løbeprojekt har fejlet, hvis alle ikke får noget godt med hjem

Selvom der er store niveauforskelle i Munk Store Runners, så kan alle være med, og de formår at have gavn af hinanden gennem fællesskabet, siger Lars Munkholm, der her ses yderst til højre. Foto: Munk Store Runners
"En selvstændig, som alligevel sætter alle andre før sig selv." Sådan beskriver indstillerne Lars Munkholm, der har skabt løbefællesskabet Munk Store Runners. Det er i lige så høj grad andres fortjeneste, at det særlige løbeprojekt har vokset sig stort, siger hovedpersonen selv - meget passende.
Annonce

Holstebro: De kunne svælge i at have fået mange medlemmer på kort tid.

Og ja, blev Munk Store Runners bedt om at finde 30 folk, der kunne løbe en halvmaraton på halvanden time, og 15 personer, der når i mål på en maraton, før uret viser tre timer, så kunne de også hurtigt klare det.

Og ja, man kunne kalde det for en løbeklub. Eller man kunne forsøge.

Men at fokusere udelukkende på netop de tre ting ville være forkert.

Der er ikke tale om en løbeklub. Lige så lidt som der er tale om et projekt kun for hurtigløberen, eller førstegangsløberen - det er for alle. Og lige så lidt som det er Lars Munkholm, der skal have al rosen for at have skabt tiltaget.

- Det er ikke en løbeklub, men et løbefællesskab. Det er vigtigt for os, understreger Lars Munkholm, der godt nok er personen, der går igen på de indstillinger, der er blevet til en nominering til prisen "Stor lokal betydning," men han giver rosen videre til sit personale og løbere som Lars Schmidt, Thomas Sand og Lasse Gregersen.

Tre gange i ugen mødes løbere - til løb, men i lige så høj grad til hygge. Foto: Munk Store Runners

De er alle løbere. De tre sidstnævnte nogle habile nogle af slagsen, forklarer Lars Munkholm, som ved beskrivelsen af hver person ubevidst får sagt: "... som er blevet til et venskab".

Og det er netop tanken med Munk Store Runners: Bekendtskaber og fællesskaber gennem løb.

- Som udgangspunkt har vi ikke behov for at blive flere, så længe dem, der er med, får noget ud af det. Det er målsætningen, at alle altid har fået noget med hjem, hvad enten det er fysisk eller psykisk velvære, fællesskabsånd eller andet, siger han.

Annonce

Træsko

Munk Store Runners har taget sin form ad to omgange.

For fem år siden ønskede Lars Munkholm at lave et løbeprojekt for sine ansatte og nogle få bekendte med henblik på at træne sig op til en halvmaraton.

Stor lokal betydning

Den 18. januar uddeles prisen "Stor lokal betydning" for første gang i Holstebro Kommune. Hensigten er at hædre "personer, foreninger og virksomheder i Holstebro Kommune, som har stor lokal betydning for både lokalsamfundet og erhvervslivet, og som er med til at sikre, at Holstebro Kommune udvikler sig aktivt og attraktivt til gavn for alle, der bor i kommunen."

Prisen er et samarbejde mellem Vestjysk Bank og Dagbladet Holstebro, hvor vinderen modtager 20.000 kroner.

Over de kommende dage vil de nominerede blive portrætteret i avisen.

Fredag den 8. januar: - Kulturperlen.

Lørdag den 9. januar: - Helle Manicus.

Mandag den 11. januar: Per E. Østergård, Nr. Felding.

Tirsdag den 12. januar: Folkene bag skatehallen Hal 19.

I dag: Lars Munkholm, Munk Store Runners.

I optakten medvirkede Munk Store Runners i et vinterløb, der også havde deltagelse af nu lukkede Børnecenter Vestervig - et hjem for uledsagede, mindreårige asylansøgere.

- Nogle af dem deltog i cowboybukser. Og fodtøjet var endnu værre. Det var lige før, det var træsko. Det var i hvert fald dårligt fodtøj, som de styrtede i. Det var farligt og fik os til at tænke på, at vi måtte kunne gøre noget, husker Lars Munkholm.

Løsningen blev en aftale med Puma om, at centret kunne få billige sko i Munk Store.

Og så tabte løbeprojektet pusten for en stund. Eller også skulle den lige tage en dyb indånding. For forrige sommer skulle personalet igen i sving. Det sker lige efter fyraften én gang i ugen - kommer de ansatte først hjem, kommer de nemlig ikke af sted igen.

Bagefter bliver der grillet og hygget.

- Alle er velkomne i Munk Store Runners; bare man er klar til at acceptere sin medløber. Vores løbefællesskab handler ikke om at pleje eget ego, siger Lars Munkholm.

Annonce

Noget godt med hjem

Jo, løbefællesskabet rummer nogle af områdets hurtigste folk, men også nybegynderen eller personen, der forsøger at tabe sig. Men alle grupper kan drage nytte af hinanden.

- Energien går begge veje. Der opstår en kemi, og dermed også en udvikling hos løberen, siger han.

Det virker tilsyneladende, for Munk Store Runners har uden store armbevægelser vokset sig større. Nu løbes der tre gange om ugen. Om onsdagen er man 60-70 løbere. 25-50 personer om mandagen og 20-25 om lørdagen. I alt er der omkring 200 aktive løbere, og var det ikke for corona, kunne 2020 have ført til en fordobling, gætter Lars Munkholm.


Ambitionen er, at der skal komme flere til, men ikke flere, end at vi kan være sikre på, at alle får noget godt med sig hjem hver gang. Ved at skabe sådan et fællesskab håber vi at kunne få Holstebro på det danske løbe-landkort; at det ligefrem kan blive en branding for Holstebro.

Lars Munkholm.


- Men vi gør ikke det her for at tage løbere eller blive bedre end andre løbeklubber. Det handler om at understøtte de andre løbetiltag og bakke forskellige løb op, siger Lars Munkholm og giver som eksempel, at man til Holstebro Byløb stillede med 100 løbere - og dermed var der flere forhåndstilmeldte til løbet, end der havde været deltagere året forinden.

- Ambitionen er, at der skal komme flere til, men ikke flere, end at vi kan være sikre på, at alle får noget godt med sig hjem hver gang. Ved at skabe sådan et fællesskab håber vi at kunne få Holstebro på det danske løbe-landkort; at det ligefrem kan blive en branding for Holstebro, siger Lars Munkholm.

- Det er ikke en løbeklub, men et løbefællesskab. Det er vigtigt for os, understreges det. Foto: Munk Store Runners
Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Piloten bag miraklet på Hudsonfloden

Annonce