Annonce
Lemvig

Indsamling til musikhus er i mål: - Nu skal vi op i gear

Ove Damgaard: Det er til glæde for Vestjylland, Lemvig og ikke mindst Nørre Nisum, at vi nu er nået i mål med Nørre Nissum Musik- og Kulturhus. Arkivfoto
Realdania giver 1,5 millioner kroner til Nørre Nissum Musik- og Kulturhus, og dermed er økonomien for etableringen på plads, siger initiativtagerne
Annonce

Nørre Nissum: Glæden er stor i Nørre Nissum. Beskeden om, at Realdania giver 1,5 millioner kroner til det kommende Nørre Nissum Musik- & Kulturhus gør, at initiativtagerne kan række armene i vejret og sige, at nu er de kommet i mål med at hente de økonomiske midler.

Der skulle findes 14,8 millioner kroner, og der mangler nu kun de 300.000 kroner. Men dem tager man som givet, at man også får.

- Vi kommer i mål. Det er vi sikre på, siger Ove Damgaard, formand for Nørre Nissum Borgerforening og en af ildsjælene bag initiativet.

- Vi har stadig en ansøgning på 600.000 kroner liggende hos LAG, og jeg føler mig overbevist om, at vi mindst får de 300.000 kroner.

Ove Damgaard sidder selv i bestyrelsen for LAG, men er naturligvis inhabil i denne sag.

- Men der er så mange penge tilbage i LAG, og der er sidste uddeling nu til juni. Og det er kutyme hos LAG, at vi gerne støtter store projekter, som også har fået mange penge fra andre steder, så vi er med til at sikre, at de penge også kommer hjem til Vestjylland.

- Det er til glæde for hele Vestjylland, Lemvig Kommune og ikke mindst Nørre Nissum, at dette projekt nu bliver til noget. Nu skal vi lige have overstået corona-krisen, så vi kan mødes og komme i gang med det videre arbejde, siger Ove Damgaard.

Da Lemvig Kommune gav 500.000 kroner senest, manglede der 1,8 millioner kroner i at nå målet. Men her træder Realdania så til og tager det meste af det.

- Nu skal vi op i gear, og efter påske er der planer om, vi skal besøge A.P. Møller, hvis fond jo har givet størstedelen af pengene. Så skal vi have aftalt, hvordan vi går videre, siger Ove Damgaard.

Nørre Nissum Musik- og Kulturhus skal etableres i lokaler på VIA's læreruddannelse og hf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce