x
Annonce
Lemvig

Indsamling til musikhus er i mål: - Nu skal vi op i gear

Ove Damgaard: Det er til glæde for Vestjylland, Lemvig og ikke mindst Nørre Nisum, at vi nu er nået i mål med Nørre Nissum Musik- og Kulturhus. Arkivfoto
Realdania giver 1,5 millioner kroner til Nørre Nissum Musik- og Kulturhus, og dermed er økonomien for etableringen på plads, siger initiativtagerne

Nørre Nissum: Glæden er stor i Nørre Nissum. Beskeden om, at Realdania giver 1,5 millioner kroner til det kommende Nørre Nissum Musik- & Kulturhus gør, at initiativtagerne kan række armene i vejret og sige, at nu er de kommet i mål med at hente de økonomiske midler.

Der skulle findes 14,8 millioner kroner, og der mangler nu kun de 300.000 kroner. Men dem tager man som givet, at man også får.

- Vi kommer i mål. Det er vi sikre på, siger Ove Damgaard, formand for Nørre Nissum Borgerforening og en af ildsjælene bag initiativet.

- Vi har stadig en ansøgning på 600.000 kroner liggende hos LAG, og jeg føler mig overbevist om, at vi mindst får de 300.000 kroner.

Ove Damgaard sidder selv i bestyrelsen for LAG, men er naturligvis inhabil i denne sag.

- Men der er så mange penge tilbage i LAG, og der er sidste uddeling nu til juni. Og det er kutyme hos LAG, at vi gerne støtter store projekter, som også har fået mange penge fra andre steder, så vi er med til at sikre, at de penge også kommer hjem til Vestjylland.

- Det er til glæde for hele Vestjylland, Lemvig Kommune og ikke mindst Nørre Nissum, at dette projekt nu bliver til noget. Nu skal vi lige have overstået corona-krisen, så vi kan mødes og komme i gang med det videre arbejde, siger Ove Damgaard.

Da Lemvig Kommune gav 500.000 kroner senest, manglede der 1,8 millioner kroner i at nå målet. Men her træder Realdania så til og tager det meste af det.

- Nu skal vi op i gear, og efter påske er der planer om, vi skal besøge A.P. Møller, hvis fond jo har givet størstedelen af pengene. Så skal vi have aftalt, hvordan vi går videre, siger Ove Damgaard.

Nørre Nissum Musik- og Kulturhus skal etableres i lokaler på VIA's læreruddannelse og hf.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce