Annonce
Holstebro

Indsamlet en million kroner: Nu får naturelskere eget center

Økocenter Storå skal have til huse i et af de huse, som tidligere hørte til teglværket på Skærum Mølle. Arkivfoto; Johan Gadegaard
Der er samlet knap en million kroner ind til nyt økocenter, der ventes at stå klar til næste år.
Annonce

Vemb: Indsamlingen har længe været undervejs, ideen endnu længere, og fredag kunne Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle så endelig løfte sløret for planerne til et kommende center.

Økocenter Storå bliver navnet på det center, der vil hellige sig livet i og omkring vandet ved Skærum Mølle. Der er indsamlet knap én million kroner ved hjælp af økonomisk støtte fra Fiskerilag og en privat velgører.

Stedet "skal blive et enestående sted for naturelskere, lystfiskere, skolebørn, turister og folkeuniversitetets kursister," skriver Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle i en pressemeddelelse.

Møllens placering nær Vemb, hvor Lilleå møder Storå, gør det til en oplagt mulighed for at skabe et oplevelsescenter med fokus på natur, vand og kultur. Det vil indeholde udstillinger, der fortæller om åens historie - fra den trafikvej for vikinger og teglværk, som åen har
været, til ”lakseeventyret ved Vemb” og naturen.

Huset vil blive indrettet med opholdsfaciliteter for lystfiskere, så de kan rense og tilberede deres fangst i et udekøkken. Desuden vil der være overnatningsmulighed på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle.

Økocenter Storå skal høre hjemme i et af de huse, som tidligere hørte til teglværket på Skærum Mølle. Ombygningen og restaureringen af bygningen vil gå i gang snarest muligt, og det forventes, at Økocenter Storå står færdigt i april-maj 2021.

Her ses stueplanen for det nye økocenter. Tegning: Skærum Mølle
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Kommunen tilbyder lyntest til ansatte

Struer

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Struer har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

Annonce