x
Annonce
Erhverv

Indehaver fik en god historie som betaling for 120 liter gratis øl

Jan Nonboe, der her ses dengang oversvømmelse var det værste, der havde ramt hans pub Roxy Malt, uddelte mandag gratis øl. Omkring 100 kander blev fyldt, da cirka 120 mennesker besøgte Roxy Malt på skift. Der resterer 80 liter øl, som han nu pønser på, hvor han skal gøre af. Arkivfoto: Morten Stricker
Mandag forærede pub 250-300 liter øl bort. Over 100 mennesker kiggede indenfor i den ellers lukkede Roxy Malt.

Holstebro: Corona-virussen er ikke rar ved nogen, heller ikke øllet hos den irske pub Roxy Malt i Holstebro, som bliver for gammelt i løbet af den nu forlængere nedlukning af Danmark.

- Jeg kunne også bare have forsøgt at drikke øllet selv eller hældt det hele ud, siger indehaver Jan Nonboe, der mandag i stedet valgte at forære 250-300 liter gratis øl væk. Det tilbud tog omkring 100 modtagere imod.

Mandag mellem klokken 16.30 og 18.15 åbnede det ellers lukkede Roxy Malt for en kort bemærkning. Hver person måtte tage én kande øl med hjem. Der var håndsprit, man skulle holde to meters afstand, der måtte maksimalt være fire gæster ad gangen på pubben, og man blev lukket ind ad fordøren og ud igen ad bagdøren.

- Kan jeg give folk et lykkeligt øjeblik og et smil, så er det godt givet ud. Vi må lede efter de gode stunder i denne tid, og det er der heldigvis mange, der er gode til, så jeg efterfølger sådan set bare dem, sagde Jan Nonboe forud for begivenheden - og efterfølgende havde han fået en uventet "betaling", der også glædede ham.

- Den gode historie var, at folk virkelig er ved at have lært, hvordan man skal opføre sig i denne tid. Der var ingen krammere eller håndtryk. Budskabet om at vi skal passe på og holde afstand er virkeligt feset ind. Det tog noget tid - også for mig selv - at lære, at vi skulle respektere den smittefare, der er. Så det var en fed oplevelse, og ellers var der bare smil og hygge. Det var det hele værd, siger Jan Nonboe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce