Annonce
Erhverv

Bank med halvårsrapport: Ikke set bedre i dens 107 år lange historie

Bankdirektør Jens Odgaard. Arkivfoto: Morten Stricker
Hvidbjerg Banks netop offentliggjorte halvårsrapport viser det bedste resultat i bankens historie.

Hvidbjerg: Efter første halvdel af 2019 kan Hvidbjerg Bank fremvise et overskud på 14,1 millioner kroner før skat, hvilket er en fremgang på 4,2 millioner i forhold til sidste år.

Resultatet efter skat, som lyder på 11,2 millioner kroner, er 3,1 millioner bedre end i 2018, og det er dermed ifølge bankens egen ledelsesberetning den bedste halvårsrapport, banken har aflagt.

- Det er da et resultat, vi er meget stolte af. Det er det bedste resultat i 107 år, fortæller direktør i Hvidbjerg Bank Jens Odgaard, som forklarer det med en stor indsats af alle medarbejdere.

- Vi har haft rigtig mange konverteringer af realkreditlån på grund af den lave rente, og det har bare kørt som smurt hen over sommeren, og så har der også været pænt gang i bolighandlerne i vores område.

Fortsætter det?

En god tilgang af kunder gør kort sagt, at Hvidbjerg Bank kan blive ved at vokse på udlån.

- Vi oplever en rigtig god kundetilgang i alle vores afdelinger, siger Jens Odgaard.

Hvidbjerg Bank opjusterede da også så sent som i den forgangne uge forventningerne til resultatet før skat i 2019 til intervallet 25–30 millioner kroner mod tidligere 20–25 millioner.

En strategi om at være tæt på kunderne er ifølge bankdirektøren forklaringen på en fremgang, som ikke er ny.

Om de gode resultater kan blive ved, er nu det gode spørgsmål.

- Jeg tror ikke, at vi kan blive ved med at sætte rekord, for vi ser ind i en svær tid med en meget lav rente, og vi kan ikke forvente en ny konverteringsrunde igen næste år, siger Jens Odgaard:

- Så det er dagligdag igen allerede i dag.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce