Annonce
Erhverv

Bank med halvårsrapport: Ikke set bedre i dens 107 år lange historie

Bankdirektør Jens Odgaard. Arkivfoto: Morten Stricker
Hvidbjerg Banks netop offentliggjorte halvårsrapport viser det bedste resultat i bankens historie.

Hvidbjerg: Efter første halvdel af 2019 kan Hvidbjerg Bank fremvise et overskud på 14,1 millioner kroner før skat, hvilket er en fremgang på 4,2 millioner i forhold til sidste år.

Resultatet efter skat, som lyder på 11,2 millioner kroner, er 3,1 millioner bedre end i 2018, og det er dermed ifølge bankens egen ledelsesberetning den bedste halvårsrapport, banken har aflagt.

- Det er da et resultat, vi er meget stolte af. Det er det bedste resultat i 107 år, fortæller direktør i Hvidbjerg Bank Jens Odgaard, som forklarer det med en stor indsats af alle medarbejdere.

- Vi har haft rigtig mange konverteringer af realkreditlån på grund af den lave rente, og det har bare kørt som smurt hen over sommeren, og så har der også været pænt gang i bolighandlerne i vores område.

Annonce

Fortsætter det?

En god tilgang af kunder gør kort sagt, at Hvidbjerg Bank kan blive ved at vokse på udlån.

- Vi oplever en rigtig god kundetilgang i alle vores afdelinger, siger Jens Odgaard.

Hvidbjerg Bank opjusterede da også så sent som i den forgangne uge forventningerne til resultatet før skat i 2019 til intervallet 25–30 millioner kroner mod tidligere 20–25 millioner.

En strategi om at være tæt på kunderne er ifølge bankdirektøren forklaringen på en fremgang, som ikke er ny.

Om de gode resultater kan blive ved, er nu det gode spørgsmål.

- Jeg tror ikke, at vi kan blive ved med at sætte rekord, for vi ser ind i en svær tid med en meget lav rente, og vi kan ikke forvente en ny konverteringsrunde igen næste år, siger Jens Odgaard:

- Så det er dagligdag igen allerede i dag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

112

16-årig sigtet for salg af kokain

112

68-årig på tyvetogt

Annonce