Annonce
112

Ikke på bar bund, men savner afgørende tip om hærværksmand

Politi leder stadigvæk efter såvel gerningsmand som forklaring på, at to biler skulle ædelægges. Arkivfoto: Palle Brændsgaard

Holstebro: Hvorfor en person valgte at stjæle en teleskoplæsser, pløje dens grabber ind i siden på en bil, løfte bilen og fortsætte ind i endnu en bil - det vides fortsatte ikke.

Midt- og Vestjyllands Politi har nemlig endnu ikke fundet frem til personen trods et signalement på en mulig gerningsmand samt "en hypotese om, hvor vi skal lede efter gerningsmanden".

- Vi afprøver fortsat egne teorier, oplyser politikommissær ved lokalpolitiet i Holstebro, Knud Lauridsen.

Natten til mandag, klokken 01.01, blev en teleskoplæsser fra byggepladsen ved slagterigrunden på Hjalmar Sørensens Vej stjålet. Derefter kørte tyven over til parkeringspladsen ved Struervejens Nærkøb, hvor en hvid Opel Corsa blev spiddet af teleskoplæsseren.

Politiet efterlyste i den forbindelse vidner, og det gør man stadigvæk.

- Vi er meget modtagelige for oplysninger. Det ville jo være godt, hvis vi kunne få yderligere informationer, så denne sag kunne blive opklaret, siger Knud Lauridsen.

En mand med tyndt, lyst hår er på scooter set forlade området i det omtalte tidsrum. Ud fra signalementet vurderes det, at manden er 180-185 centimeter høj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce