x
Annonce
Håndbold

Ikke mere breddehåndbold i år - DHF afslutter sæsonen

Beslutningen om at afslutte sæsonen før tid betyder blandt andet, at NSK Håndbold nu kan kalde sig oprykkere til 2. division. Arkivfoto: Morten Strægaard
Et enigt håndboldforbund har fredag besluttet, at turneringen for alle rækker med undtagelse af senior liga og senior 1. division er slut, som følge af den aktuelle situation med corona-virussen.

Nordvestjylland: Da regeringen onsdag meldte ud, at idrætsaktiviteter burde suspenderes for de kommende 14 dage, traf et samlet Dansk Håndbold Forbund hurtigt beslutningen om at indstille alle kampe frem til onsdag den 25. marts.

Men efter to dages tænketid har man nu valgt at gå skridtet længere og aflyse resten af sæsonen for alt breddehåndbold. Dansk Håndbold Forbund og de tre distriktsforbund – Håndbold Region Øst, Fyns Håndbold Forbund og Jydsk Håndbold Forbund – som administrerer turneringen for 2. division og nedefter, har besluttet, at turneringen for alle rækker fra og med 2. division er afsluttet for sæsonen 2019/2020.

Beslutningen medfører også, at alle børne- og ungdomskampe aflyses, U17 liga og U19 liga stopper, og ungdoms-DM aflyses.

Annonce

Ingen kvalkampe

Beslutningen får stor betydning for op- og nedrykning, da der i denne sæson derfor kun vil være direkte op- og nedrykning, hvilket betyder, at der ikke kommer til at blive afviklet kvalkampe.

Dermed må for eksempel Lemvig i 3. division herrer, som ellers lå på en kvalkamps-givende andenplads efter NSK Håndbold, opgive håbet om en oprykning. Til gengæld kan et hold som Struer Håndbolds andethold hos serie 1 damer glæde sig over, ikke at kunne blive overhalet og dermed rykker op i jyllandsserien.

Dette gælder naturligvis ikke liga og 1. division, der fortsat fastholder, at sæsonen er sat på pause og dermed afventer situationen.

Beslutningen betyder også, at der ikke stilles hold til kvalkampe om oprykning fra 2. division til 1. division, og at de hold i 1. division, der ender sæsonen med at skulle have spillet kvalkampe, forbliver i 1. division.

De lokale forbunds- og kredskontorer vil træffe beslutning om, hvordan der skal fyldes op i rækkerne ved ledige pladser. De vil herefter kunne svare på spørgsmål om op- og nedrykning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce