Annonce
Holstebro

Ikke meget 'super' tilbage i supersygehus: Skal igen spare millionbeløb

"Super"-sygehus skal spare igen. Foto: Jørgen Kirk

Sygehuset i Gødstrup skal finde besparelser for 109 millioner - sygehuset i Holstebro får lov at leve lidt længere.

Gødstrup: Skrottede etager, facader, sengepladser og et hav af budget- og piloteringsproblemer har over en årrække kendetegnet sygehusbyggeriet i Gødstrup. Og nu er den gal igen. Kvalitetsfondsprojektet DNV-Gødstrup har i en periode arbejdet med en række udfordringer, herunder arbejdet med tidsplaner, byggeriets fremdrift og samarbejdet mellem byggepladsens parter. Det betyder, at det indflytningen nu forventes i sensommeren 2020 i stedet for først på året. Forsinkelsen betyder, at Region Midtjylland nu har sendt en revideret plan for økonomien til politisk behandling. Besparelserne i planen løber op i sammenlagt 109,6 millioner kroner.

- Jeg er personligt irriteret over, at vi står i den her proces - det er jo ikke et ønske-scenarie, siger Henrik Gottlieb Hansen, der er er formand for Region Midtjyllands Hospitalsudvalg, der dog samtidig ønsker at understrege, at besparelserne ikke får betydning for patientbehandlingen på sygehuset og tilføjer:

- Forholdene vil stadig være langt bedre end på sygehuset i dag, siger han.

Langt den største del af besparelserne skal findes i sygehusets IT- og teknologiløsninger.

De mindre besparelser tæller blandt andet tre millioner kroner på tv-skærme til stuerne, 1,5 millioner kroner på garderobeskabe og tre millioner på automatiseret sengevask og 300.000 kroner på elevatorerne, så hastigheden på elevatorerne nedsættes betydeligt.

Blandt de større besparelser på listen er generelle besparelser for 28 millioner på medicoteknik-området, hvor man i højere grad vil anvende gammelt udstyr og 15 millioner kroner på skiltning.

- De digitale skilte, der skulle have været bliver i stedet fysiske skilte. Rationalet i at vi ville have digitale skilte var, at det var lettere at ændre teksten over tid, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Annonce

Bliver i de gamle længere

Den udskudte indflytning vil også betyde, at Hospitalsenheden Vest skal forblive på de to nuværende matrikler i Herning og Holstebro længere end forventet.

Den endelige tidsplan er endnu ikke på plads, men det er lagt op til, at driften på sygehuset i Holstebro dermed vil fortsætte indtil sensommeren 2020.

Også i Viborg er der forsinkelser, hvor ibrugtaningen er rykket til midten af 2019. Her skal der findes besparelser for 33,3 millioner kroner.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce