Annonce
Lemvig

Ikke lagt op til at dialysen flyttes

Der var stort antal deltagere i borgermødet. Foto: Lars Kamstrup
Dialysen skal hjem til patienten, mener regionen, men kommunen mener, der må kunne findes en mellemvej
Annonce

Lemvig: På den liste over de sundhedsfaglige tilbud, man lige nu tænker på at etablere i akut- og sundhedshuset, der blev præsenteret på borgermødet, manglede efter nogle mødedeltageres mening en dialyse, som man gerne så ligge i det lokale akut- og sundhedshus, fordi dialysepatienterne har et stort problem med afstanden til sygehuset i dag. Men der var ikke megen trøst at hente fra regionen i det spørgsmål.

- Det har vi diskuteret. Men tendensen i dialysebehandlingen er, at vi lige nu arbejder meget på hjemme-dialyse. Det er jo også bedre for de fleste, der så ingen transport har. Til gengæld hører vi fra det lægefaglige personale, at de dialysepatienter, der fortsat skal til hospitalet, ikke skal på et sundhedshus. Det vil være for farligt, da de patienter er meget syge, og de skal være i et hospitalsmiljø med den ekspertise, der er der, sagde den sygeplejefaglige chef ved Hospitalsenheden Vest, Ida Götke.

Derfor ikke en dialyse lokalt i et akut- og sundhedshus.

Det udfordrede formanden for social- og sundhedsudvalget i Lemvig Kommune, Gunnar Lisby Kjær (V).

- Jeg skal ikke opponere mod, at det er vurderet, at det er for farligt at flytte de patienter, der skal på hospitalet for at få dialyse. Men der er nogle af de patienter, der tilbydes hjemme-dialyse, der er utrygge ved det. Her kunne man tilbyde, at denne hjemme-dialyse foregik i sundhedshuset, hvor man vil være mere tryg, fordi der er et sundhedsfagligt personale lige i nærheden, som kan gribe ind, hvis noget ikke er, som det skal være, sagde han

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Høsten skydes i gang om få dage

Annonce