x
Annonce
Lemvig

Ikke lagt op til at dialysen flyttes

Der var stort antal deltagere i borgermødet. Foto: Lars Kamstrup
Dialysen skal hjem til patienten, mener regionen, men kommunen mener, der må kunne findes en mellemvej

Lemvig: På den liste over de sundhedsfaglige tilbud, man lige nu tænker på at etablere i akut- og sundhedshuset, der blev præsenteret på borgermødet, manglede efter nogle mødedeltageres mening en dialyse, som man gerne så ligge i det lokale akut- og sundhedshus, fordi dialysepatienterne har et stort problem med afstanden til sygehuset i dag. Men der var ikke megen trøst at hente fra regionen i det spørgsmål.

- Det har vi diskuteret. Men tendensen i dialysebehandlingen er, at vi lige nu arbejder meget på hjemme-dialyse. Det er jo også bedre for de fleste, der så ingen transport har. Til gengæld hører vi fra det lægefaglige personale, at de dialysepatienter, der fortsat skal til hospitalet, ikke skal på et sundhedshus. Det vil være for farligt, da de patienter er meget syge, og de skal være i et hospitalsmiljø med den ekspertise, der er der, sagde den sygeplejefaglige chef ved Hospitalsenheden Vest, Ida Götke.

Derfor ikke en dialyse lokalt i et akut- og sundhedshus.

Det udfordrede formanden for social- og sundhedsudvalget i Lemvig Kommune, Gunnar Lisby Kjær (V).

- Jeg skal ikke opponere mod, at det er vurderet, at det er for farligt at flytte de patienter, der skal på hospitalet for at få dialyse. Men der er nogle af de patienter, der tilbydes hjemme-dialyse, der er utrygge ved det. Her kunne man tilbyde, at denne hjemme-dialyse foregik i sundhedshuset, hvor man vil være mere tryg, fordi der er et sundhedsfagligt personale lige i nærheden, som kan gribe ind, hvis noget ikke er, som det skal være, sagde han

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce