Annonce
Lemvig

Ikke lagt op til at dialysen flyttes

Der var stort antal deltagere i borgermødet. Foto: Lars Kamstrup
Dialysen skal hjem til patienten, mener regionen, men kommunen mener, der må kunne findes en mellemvej

Lemvig: På den liste over de sundhedsfaglige tilbud, man lige nu tænker på at etablere i akut- og sundhedshuset, der blev præsenteret på borgermødet, manglede efter nogle mødedeltageres mening en dialyse, som man gerne så ligge i det lokale akut- og sundhedshus, fordi dialysepatienterne har et stort problem med afstanden til sygehuset i dag. Men der var ikke megen trøst at hente fra regionen i det spørgsmål.

- Det har vi diskuteret. Men tendensen i dialysebehandlingen er, at vi lige nu arbejder meget på hjemme-dialyse. Det er jo også bedre for de fleste, der så ingen transport har. Til gengæld hører vi fra det lægefaglige personale, at de dialysepatienter, der fortsat skal til hospitalet, ikke skal på et sundhedshus. Det vil være for farligt, da de patienter er meget syge, og de skal være i et hospitalsmiljø med den ekspertise, der er der, sagde den sygeplejefaglige chef ved Hospitalsenheden Vest, Ida Götke.

Derfor ikke en dialyse lokalt i et akut- og sundhedshus.

Det udfordrede formanden for social- og sundhedsudvalget i Lemvig Kommune, Gunnar Lisby Kjær (V).

- Jeg skal ikke opponere mod, at det er vurderet, at det er for farligt at flytte de patienter, der skal på hospitalet for at få dialyse. Men der er nogle af de patienter, der tilbydes hjemme-dialyse, der er utrygge ved det. Her kunne man tilbyde, at denne hjemme-dialyse foregik i sundhedshuset, hvor man vil være mere tryg, fordi der er et sundhedsfagligt personale lige i nærheden, som kan gribe ind, hvis noget ikke er, som det skal være, sagde han

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Struer

Endnu en stor cykelfest i Struer

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Annonce