Annonce
Struer

Ikke engang mesteren selv ville gøre det - nu gjorde de det så i Struer

Med Jesper Riis på trompet, Heine Hansen ved klaveret og Matthias Petri på bas, Hans Ulrik på saxofon og Anders Mogensen på trommerne fik publikum fornøjelsen af at høre numrene fra Kind of Blue i fuld længde og så tro mod originalen fra 1959 som muligt. Foto: Dennis Snitgaard
Stor succes for Struer Jazzklub. Magien fra 1959 genskabt på musikskolen i Struer.

Struer: Struer Jazzklub fik torsdag aften en velfortjent succes med fuldt hus på Struer Musikskole til en koncert med fem af de bedste danske jazzmusikere, som er gået sammen om at fejre 60-årsdagen for indspilningen af Miles Davis albummet, "Kind of Blue", i 30th Street Studio i en tidligere græsk-ortodoks kirke på Manhattan.

Første optagelse fandt sted 2. marts 1959. Anden optagelse den 22. april, og Kind of Blue skulle vise sig at blive den bedst sælgende jazzplade nogensinde.

Saxofonisten, Hans Ulrik, som var på scenen i går for at være med til at fejre optagelsen af Kind of Blue i 1959, kunne fortælle, at han selv havde købt mindst fem eksemplarer, og at det på sin vis var et vildt projekt at ville spille de samme numre, som stjernebesætningen fra 1959 gjorde det på Manhattan i New York.

Eller rettere: Det ville være vildt at gøre sig illusioner om at kunne gøre det med den samme intensitet.

- John Coltrane har aldrig spillet bedre, end han gjorde det på "Kind of Blue", konstaterede han, og når Miles Davis gik på scenen eller i studiet for at genindspille nogle af numrene fra Kind og Blue var det altid i en helt anden udgave.

Ikke engang mesteren selv ville gøre forsøget på at genoplive magien fra 1959.

Men nu gjorde de det altså i Struer: Med Hans Ulrik på saxofon, Jesper Riis på trompet, Heine Hansen ved klaveret, Matthias Petri på bas og Anders Mogensen på trommerne fik publikum fornøjelsen af at høre numrene fra Kind of Blue i fuld længde og så tro mod originalen, som det nu engang kan lade sig gøre.

Efter pausen blev et af højdepunkterne under hele koncerten en John Coltrane-komposition over de samme akkorder, som i indledningsnummeret "So What" på "Kind of Blue".

Ikke som direkte kopi, men i et arrangement af saxofonisten Hans Ulrik, som fik hele bandet til at slippe tøjlerne og spille frit på en helt anden måde end før pausen.

Men alt i alt en stor aften for Struer Jazzklub i de helt rigtige omgivelser på Struer Musikskole med fuldt hus i både salen og oppe på balkonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce