Annonce
Struer

Ikke engang mesteren selv ville gøre det - nu gjorde de det så i Struer

Med Jesper Riis på trompet, Heine Hansen ved klaveret og Matthias Petri på bas, Hans Ulrik på saxofon og Anders Mogensen på trommerne fik publikum fornøjelsen af at høre numrene fra Kind of Blue i fuld længde og så tro mod originalen fra 1959 som muligt. Foto: Dennis Snitgaard
Stor succes for Struer Jazzklub. Magien fra 1959 genskabt på musikskolen i Struer.
Annonce

Struer: Struer Jazzklub fik torsdag aften en velfortjent succes med fuldt hus på Struer Musikskole til en koncert med fem af de bedste danske jazzmusikere, som er gået sammen om at fejre 60-årsdagen for indspilningen af Miles Davis albummet, "Kind of Blue", i 30th Street Studio i en tidligere græsk-ortodoks kirke på Manhattan.

Første optagelse fandt sted 2. marts 1959. Anden optagelse den 22. april, og Kind of Blue skulle vise sig at blive den bedst sælgende jazzplade nogensinde.

Saxofonisten, Hans Ulrik, som var på scenen i går for at være med til at fejre optagelsen af Kind of Blue i 1959, kunne fortælle, at han selv havde købt mindst fem eksemplarer, og at det på sin vis var et vildt projekt at ville spille de samme numre, som stjernebesætningen fra 1959 gjorde det på Manhattan i New York.

Eller rettere: Det ville være vildt at gøre sig illusioner om at kunne gøre det med den samme intensitet.

- John Coltrane har aldrig spillet bedre, end han gjorde det på "Kind of Blue", konstaterede han, og når Miles Davis gik på scenen eller i studiet for at genindspille nogle af numrene fra Kind og Blue var det altid i en helt anden udgave.

Ikke engang mesteren selv ville gøre forsøget på at genoplive magien fra 1959.

Men nu gjorde de det altså i Struer: Med Hans Ulrik på saxofon, Jesper Riis på trompet, Heine Hansen ved klaveret, Matthias Petri på bas og Anders Mogensen på trommerne fik publikum fornøjelsen af at høre numrene fra Kind of Blue i fuld længde og så tro mod originalen, som det nu engang kan lade sig gøre.

Efter pausen blev et af højdepunkterne under hele koncerten en John Coltrane-komposition over de samme akkorder, som i indledningsnummeret "So What" på "Kind of Blue".

Ikke som direkte kopi, men i et arrangement af saxofonisten Hans Ulrik, som fik hele bandet til at slippe tøjlerne og spille frit på en helt anden måde end før pausen.

Men alt i alt en stor aften for Struer Jazzklub i de helt rigtige omgivelser på Struer Musikskole med fuldt hus i både salen og oppe på balkonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce