Annonce
Kultur

Ikke alle kan få julehjælp: Ny støttekoncert kommer til undsætning

Korleder, sanger og entertainer Ole Jørgensen har indvilliget i at stille op til fredagens støttekoncert. Arrangør Kurt Josefsen har ikke tidligere lavet et arrangement i den stil, men satser på at det bliver en tradition. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Jeg har set nogle af de ressource- og økonomisk-svage folk, og de har brug for hjælp. Derfor kunne jeg ikke lade være med at blande mig, siger initiativtager om fredagens arrangement i Holstebro Kirke.

Holstebro: Anne Linnet. Kommer ikke.

Det samme gælder for Stig Rossen.

- Men jeg har spurgt dem begge. Anne Linnet var optaget i år, men sagde at jeg meget gerne måtte ringe næste år igen. Det var det samme med Stig Rossen. Hvor er det sindssygt, siger Kurt Josefsen og smiler.

De to eftertragtede kunstneres dør på klem til en fremtidig julekoncert illustrerer den velvilje, Kurt Josefsen er blevet mødt med, efter han har sat sig for at lave en støttekoncert til fordel for julehjælpen.

- Jeg havde hørt, at der ikke var nok til, at alle kunne få julehjælp. Derfor fik jeg lyst til at lave noget, der kunne give opmærksomhed og støtte, så vi kan give endnu flere mennesker en god jul. Jeg har været forundret og glad for, hvor nemt det har været at samle ind, siger han.

På fredag den 6. december danner Holstebro Kirke ramme om støttekoncerten, hvor sangerne Ole Jørgensen fra Herning og Sigmund Trondheim fra Sørvad (samt X Factor og Melodi Grand Prix) er hovednavnene sammen med talenter fra Holstebros musik- og danseuddannelser.

Annonce

Koncerten

Fredagens støttekoncert til fordel for julehjælpen begynder på fredag den 6. december i Holstebro Kirke, klokken 19.

Koncerten er gratis.

På plakaten står Ole Jørgensen, Sigmund Trondheim, Daniel Cleman, Liv Asmussen, Lukas Holm Hansen, Ilinca Cutoi-Toft og Martin G. Kristensen.

100 kroner pr. hoved

Gennem flere år har sogne- og korshærspræst Søren Nielsen sammen med Kirkens Korshær samlet ind til og uddelt julehjælpen. Kurt Josefsen gik til Søren Nielsen med sin idé.

- Den tog han imod. Jeg har som vikar haft aftenvagt på forsorgshjemmet Skovvang og set borgere, som bare har det svært; både ressourcemæssigt og økonomisk. De mennesker har brug for hjælp, siger Kurt Josefsen.

Indtil videre er der indsamlet 20.000 kroner i sponsorstøtte, 25.000 kroner i gavekort, et maleri af skuespilleren og kunstneren Frank Thiel bortauktioneres på Odendo.dk ligesom fem signerede bøger af Stig Rossen.

- Vi tjener 100 kroner for hvert hoved, der kommer til støttekoncerten. Jeg håber, at der kommer 200 mennesker. Men dette er kun generalprøven på det, der gerne skal blive en tradition og kun vokse sig større de næstkommende år, siger initiativtageren.

Der er plads til cirka 900 publikummer i Holstebro Kirke.

Sigmund vender for en stund hjem til sin fødeegn, når han bakker op om den gratis støttekoncert. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce