Annonce
Kultur

Ikke alle kan få julehjælp: Ny støttekoncert kommer til undsætning

Korleder, sanger og entertainer Ole Jørgensen har indvilliget i at stille op til fredagens støttekoncert. Arrangør Kurt Josefsen har ikke tidligere lavet et arrangement i den stil, men satser på at det bliver en tradition. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Jeg har set nogle af de ressource- og økonomisk-svage folk, og de har brug for hjælp. Derfor kunne jeg ikke lade være med at blande mig, siger initiativtager om fredagens arrangement i Holstebro Kirke.

Holstebro: Anne Linnet. Kommer ikke.

Det samme gælder for Stig Rossen.

- Men jeg har spurgt dem begge. Anne Linnet var optaget i år, men sagde at jeg meget gerne måtte ringe næste år igen. Det var det samme med Stig Rossen. Hvor er det sindssygt, siger Kurt Josefsen og smiler.

De to eftertragtede kunstneres dør på klem til en fremtidig julekoncert illustrerer den velvilje, Kurt Josefsen er blevet mødt med, efter han har sat sig for at lave en støttekoncert til fordel for julehjælpen.

- Jeg havde hørt, at der ikke var nok til, at alle kunne få julehjælp. Derfor fik jeg lyst til at lave noget, der kunne give opmærksomhed og støtte, så vi kan give endnu flere mennesker en god jul. Jeg har været forundret og glad for, hvor nemt det har været at samle ind, siger han.

På fredag den 6. december danner Holstebro Kirke ramme om støttekoncerten, hvor sangerne Ole Jørgensen fra Herning og Sigmund Trondheim fra Sørvad (samt X Factor og Melodi Grand Prix) er hovednavnene sammen med talenter fra Holstebros musik- og danseuddannelser.

Annonce

Koncerten

Fredagens støttekoncert til fordel for julehjælpen begynder på fredag den 6. december i Holstebro Kirke, klokken 19.

Koncerten er gratis.

På plakaten står Ole Jørgensen, Sigmund Trondheim, Daniel Cleman, Liv Asmussen, Lukas Holm Hansen, Ilinca Cutoi-Toft og Martin G. Kristensen.

100 kroner pr. hoved

Gennem flere år har sogne- og korshærspræst Søren Nielsen sammen med Kirkens Korshær samlet ind til og uddelt julehjælpen. Kurt Josefsen gik til Søren Nielsen med sin idé.

- Den tog han imod. Jeg har som vikar haft aftenvagt på forsorgshjemmet Skovvang og set borgere, som bare har det svært; både ressourcemæssigt og økonomisk. De mennesker har brug for hjælp, siger Kurt Josefsen.

Indtil videre er der indsamlet 20.000 kroner i sponsorstøtte, 25.000 kroner i gavekort, et maleri af skuespilleren og kunstneren Frank Thiel bortauktioneres på Odendo.dk ligesom fem signerede bøger af Stig Rossen.

- Vi tjener 100 kroner for hvert hoved, der kommer til støttekoncerten. Jeg håber, at der kommer 200 mennesker. Men dette er kun generalprøven på det, der gerne skal blive en tradition og kun vokse sig større de næstkommende år, siger initiativtageren.

Der er plads til cirka 900 publikummer i Holstebro Kirke.

Sigmund vender for en stund hjem til sin fødeegn, når han bakker op om den gratis støttekoncert. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce